Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Spaanssen Groep neemt 150e MAN TGX-truck in gebruik

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De Spaansen Groep uit Noord-Holland heeft onlangs de 150e MAN via BTS Wognum in gebruik genomen. Deze nieuwe truck maakt deel uit van een serie van drie TGX-trucks van de nieuwste generatie. In alle gevallen gaat het om een TGX 24.430 trekkers met 19,5 inch voorloopas. Dit meldt MAN. 

“Het aanbod dat MAN heeft aan trucks is de afgelopen jaren altijd goed geweest. Wij hebben in onze bedrijven diverse disciplines waarvan het kenmerk is, dat het zwaar werk is. Denk aan de bouwvoertuigen, maar ook prefab betonwanden wegen niet niks. Of het nu gaat om meer-assige kippers of om trekkers, MAN blijkt telkens weer goed bij het werk te passen dat wij doen”, zegt fleetmanager Marcel Spaansen van het bedrijf.

“In 2005 won MAN een tender waar diverse merken op inschreven. Op een gegeven moment bestond 98 procent van onze vloot uit MAN-trucks. Later, in 2014, kwam Euro 6 in onze vloot en was dat voor ons wederom een moment om MAN intensief met de andere merken te vergelijken. Ook toen bleek opnieuw dat we met MAN de juiste trucks in huis hadden. Onze chauffeurs betrokken we ook in die beoordeling, en die bleken het volledig met ons eens te zijn. We hebben nog twee andere merken in onze vloot, maar veel chauffeurs willen een MAN.”

Flinke stap vooruit

Marcel Spaansen is duidelijk wanneer het aankomt op de verschillen tussen de vorige generatie trucks en nu de nieuwe. “MAN heeft een flinke stap vooruit gemaakt. Dat sterkt ons in het vertrouwen en deze drie nieuwe TGX-en zien er ook nog eens prima uit”, zegt Spaansen. Hij heeft de betrouwbaarheid van MAN in ruime mate ervaren: “De vorige serie MAN-trekkers ging bij ons tien jaar mee. Dat was al twee jaar langer dan we gewend waren. En door omstandigheden hebben we de trekkers twee jaar langer laten rijden. Dat pakte heel goed uit. Met deze nieuwe trucks gaan we dat weer doen. De trucks in kwestie hadden nu in plaats van 800.000 kilometer, net iets meer dan een miljoen kilometer gereden voordat ze vervangen werden, dat is in ons werk een hele prestatie.”

Groot bedrijf

De drie divisies van Spaansen zijn Grondstoffen & Logistiek, Bouwsystemen en Tuin 7 Bestrating. Het bedrijf heeft zelf veertig trekkers, twintig kippers en 110 trailers. Het transport van Prefab betonwanden wordt veelal door charters met trailers van Spaansen gedaan. Er werken 320 mensen bij het bedrijf, waarvan zestig chauffeurs.

Door: Nationale Transportgids

24 april '24 ( 9:15)

Grote kettingbotsing in Zeeburgertunnel bij Amsterdam

In de Zeeburgertunnel in de A10 bij Amsterdam is een kettingbotsing met dertien auto's geweest. Dat meldt de ANWB. Over gewonden is nog niks bekend.

24 april '24 ( 6:00)

Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto's op de markt brengen

Tesla wil sneller goedkopere elektrische auto's op de markt brengen dan eerder gecommuniceerd. Het Amerikaanse concern van topman Elon Musk hoopt op deze manier zijn in het slop geraakte verkopen aan te jagen.

23 april '24 (16:45)

Provincie Brabant trekt drie miljoen euro extra uit voor toegankelijkere bushaltes

De provincie Noord-Brabant trekt extra geld uit om gemeenten te helpen bushaltes beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Gemeenten kunnen een beroep doen op 3 miljoen euro die hiervoor beschikbaar is, aldus de provincie.

23 april '24 ( 9:00)

XR wil op Koningsdag weer A10 bij Amsterdam blokkeren

Extinction Rebellion is van plan om zaterdag, op Koningsdag, weer de A10 bij Amsterdam te blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-kantoor. De actiegroep eist dat ING per direct stopt met het financieren van de fossiele industrie. De actievoerders willen vanaf 12.00 uur in het oranje gekleed een INGFossielVrijmarkt houden.

23 april '24 ( 8:15)

IEA: aandeel elektrische auto's in de wereld blijft groeien

Het aandeel elektrische auto's in de wereld neemt ook dit jaar flink toe, stelt het Internationaal Energieagentschap (IEA). De verwachting is dat dit jaar 17 miljoen elektrische auto's worden verkocht, tegen 14 miljoen vorig jaar.

23 april '24 ( 7:29)

Amsterdam wil regels voor nieuwe parkeervergunningen van vervuilende personenauto’s strenger maken

De gemeente Amsterdam hecht belang aan een betere luchtkwaliteit. Personenauto’s zorgen volgens haar voor de meeste vervuiling door CO2- en stikstofuitstoot. Daarom wil zij de regels voor nieuwe parkeervergunningen van vervuilende personenauto’s strenger maken. Tot en met 10 juni 2024 kunnen inwoners de plannen bekijken en erop reageren. Daarover bericht de gemeente Amsterdam.

19 april '24 ( 8:58)

Bermwerkzaamheden: deel N59 in juni twee weekenden dicht

In de weekenden van 7 tot 10 juni en van 14 tot 17 juni 2024 is de N59 tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) en afslag Den Bommel (Schaapsweg) afgesloten vanwege bermwerkzaamheden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

19 april '24 ( 8:22)

Weg en oversteek in Leeuwarden enkele dagen afgesloten

Sinds gisteravond zijn de Oostergoweg en de fiets- en voetgangersoversteek Huizumerlaan in Leeuwarden niet bereikbaar vanwege werkzaamheden. Dit duurt tot en met zondag 21 april 2024. Daarover bericht de gemeente Leeuwarden.

18 april '24 (15:45)

Miljoeneninvestering Zeeland in wegen, wonen en leefbaarheid

De provincie Zeeland investeert de komende jaren vele miljoenen in onder meer wonen, wegen en leefbaarheid. Zo komt er in de periode 2025 tot en met 2027 jaarlijks 3 miljoen euro beschikbaar voor subsidies voor het verbeteren van de bestaande woningvoorraad en het versnellen van de woningbouw.

18 april '24 (12:16)

Gedeeltelijke afsluiting A2 door ongeluk met cementwagen

Bij een ongeluk op de A2 bij Maasbracht is een cementwagen op zijn zij belandt en nat cement vrijgekomen. Daarom is de snelweg in beide richtingen deels afgesloten en zijn er files ontstaan. Dit meldt de Telegraaf.