DPD Nederland neemt BK Pharma Logistics en BK Sneltransport over

DPD Nederland heeft vandaag de strategische overname aangekondigd van BK Pharma Logistics en BK Sneltransport. Deze twee logistieke experts zijn gespecialiseerd in geconditioneerd farmaceutische transport voor toonaangevende nationale en internationale bedrijven in de farma en healthcare industrie. De recente gezondheidscrisis zorgde voor een ongekende stijging van de vraag naar bezorging van levensmiddelen en farmaceutische en gezondheidszorgproducten. Juist vanwege deze specifieke kennis heeft DPD BK Pharma Logistics en BK Sneltransport benaderd voor een samenwerking. Dit meldt DPD Nederland.

Het jaar 2020 is voor pakketbezorgers een jaar van extremen geweest. COVID-19 heeft geleid tot een enorme drukte voor de pakketindustrie. Landelijke lockdowns, thuisisolatie en preventieve maatregelen leverden een aanzienlijke stijging van pakketbezorgingen. De gezondheidscrisis zorgde ervoor dat trends die pas voor 2024 werden verwacht, zich al veel eerder voordeden, zoals een ongekende stijging van de vraag naar bezorging van levensmiddelen en farmaceutische en gezondheidszorgproducten.

Op temperatuur gecontroleerd transport

BK Pharma Logistics en BK Sneltransport zijn gespecialiseerd in temperatuur gecontroleerd  transport voor toonaangevende nationale en internationale bedrijven in de healthcare, food en laboratorium industrie. Vanuit het geavanceerde distributiecentrum in Boxmeer wordt het transport van farmaceutische en healthcare producten op een veilige en een op temperatuur gecontroleerde omgeving verzorgd.

Snellere groei

Door de uitbreiding van de dienstverlening en de groeikansen op de markt biedt deze overname de 130 medewerkers van BK Pharma Logistics en BK Sneltransport meer kansen op individuele groei en ontwikkeling. Voor de klanten van alle partijen verandert er niets. Zij blijven klant bij de organisatie waar zij hun diensten afnemen. BK Pharma Logistics, BK Sneltransport en DPD blijven naast elkaar bestaan en de organisaties blijven zelfstandig aangestuurd worden.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: DPD Nederland