Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste MAN voor HdB Logistics Joure

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 7 min
location_on [xx]km
HdB Logistics in Joure is een sterk groeiende logistiek dienstverlener. In zes jaar tijd maakte het bedrijf een stevige groei door naar inmiddels 14 eigen trucks en 9 vaste charters. De nieuwste trekker in de vloot is een MAN TGX 18.470 XXL 4x2. Het is de eerste MAN truck in de vloot. Dit meldt MAN Trucks.

HdB Logistics werd in Lemmer opgericht en heeft pas sinds drie jaar eigen trucks. De groei naar een vloot van veertien eenheden in drie jaar tijd is indrukwekkend. Het bedrijf is gespecialiseerd in het transport van full truck loads, stukgoed, losgestorte producten en bulkladingen. Tevens is het bedrijf actief in warehousing en heeft HdB Bulk Logistics de mogelijkheid om ladingen te verbulken. Dat betekent dat in bigbags aangevoerde lading wordt overgeslagen in bulk opleggers.

De lading loopt uiteen van gerecycled plastic tot levensmiddelen zoals zout, gluten en aardappelmeel. Het materieel van HdB Bulk Logistics is dan ook gecertificeerd voor het transport van levensmiddelen en diervoeders. De ritten die HdB uitvoert voor de verschillende opdrachtgevers voeren de trucks door heel Europa met Duitsland, Frankrijk en de Benelux als belangrijkste bestemmingen. De vloot van 14 eigen trucks, aangevuld met vaste charters rijdt met schuifzeil opleggers, walking floor- en bulktrailers.

Een goede buur

Het wagenpark van HdB Logistics is uiteenlopend en omvatte drie merken voordat de nieuwe MAN eraan werd toegevoegd. Directeur Niels de Boer: “De keuze voor MAN lag voor de hand, gezien de relatie met onze buurman, Wierda Bedrijfswagens. Onder het motto ‘beter een goede buur..’ hebben we contact gelegd en dat resulteerde erin dat het onderhoud van de vloot hier grotendeels wordt uitgevoerd. Niet alleen de trucks, maar ook onderhoud en reparatie aan het getrokken materieel.”

De ervaringen met MAN dealer Wierda Bedrijfswagens resulteerden in de aanschaf van de nieuwe MAN. Die beslissing werd vorig jaar genomen en er werd gekozen voor het uitlopende model, de TGX met de XXL cabine. Door de speciale striping, de kleurstelling en details als de glanzend zwart gespoten ondergrille oogt de nieuwe trekker bijzonder fraai.

Rijdend visitekaartje

De trucks van HdB Logistics hebben een vaste chauffeur en er wordt gewerkt met vaste opleggers. “Het materieel is belangrijk voor ons en door de chauffeur een vaste combinatie te geven blijft alles in topconditie”, aldus Tjerk Hamstra van HdB Logistics. De MAN TGX is uitgerust met de bewezen zuinige D26 krachtbron met 470 pk in combinatie met de MAN TipMatic 12+2 versnellingsbak. De trekker is voorzien van een PTO aangedreven RTI compressor en een hydrauliek set voor de toepassing met walking-floor en bulkopleggers.

Verder is de MAN voorzien van een stoere zonneklep met ingebouwde lichtbak, extra verlichting, aluminium wielen en een zwart gespoten ondergrille. Ook de brandstoftank en de behuizing van de compressor zijn hoogglans zwart gespoten. Het resultaat is een bijzonder strak ogende trekker en een rijdend visitekaartje voor HdB Logistics.

Door: Nationale Transportgids

16 april '24 ( 7:00)

KNMI waarschuwt: vanochtend nog zware windstoten in Zeeland en Zuid Holland

In het zuidwestelijk kustgebied komen in de eerste helft van dinsdagochtend zware windstoten voor. Het KNMI waarschuwt dat vooral fietsers, zowel geladen als lege vrachtwagens en auto's met caravan of aanhanger er last van kunnen hebben. De zware windstoten hebben een sterkte van 75 tot maximaal 90 kilometer per uur.

16 april '24 ( 6:00)

Vandaag uitspraak over verkeersongeval in Rotterdam dat gezin het leven kostte

De rechtbank in Rotterdam doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen de 30-jarige Suraj A. uit Den Haag, die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte. Het Openbaar Ministerie acht het bewijs voor driemaal doodslag bewezen en eiste twaalf jaar cel. "De verdachte heeft zijn auto als wapen gebruikt", aldus de officier van justitie.

15 april '24 ( 6:00)

Verdachte dodelijk verkeersongeval Oud Gastel vandaag voor de rechter

De rechtbank in Breda behandelt maandag de strafzaak tegen de 28-jarige Omar E., die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval in het Noord-Brabantse Oud Gastel waarbij vier doden vielen.

12 april '24 ( 9:30)

Hoofdrijbaan dicht na botsing twee touringcars en auto op A10

Op de A10 in de richting van Utrecht zijn vrijdagochtend bij Amsterdam Overamstel twee touringcars en een auto op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is dicht, omdat er een traumahelikopter moet landen, meldt de ANWB. Omstreeks 09.15 uur zorgde dat voor zo'n tien minuten vertraging.

12 april '24 ( 8:59)

Verkeersproef in Amsterdam: snelle fietsers naar de rijbaan

In Amsterdam worden de fietspaden steeds drukker. Daarnaast is sprake van grotere snelheidsverschillen tussen voertuigen, vooral vanwege de komst van snellere elektrische fietsen. Hierdoor wordt het verkeer op de fietspaden onveiliger. De gemeente Amsterdam meldt dat zij start met een proef waarbij snelle fietsers naar de rijbaan mogen.

12 april '24 ( 7:00)

Nederlandse export daalt: ook minder transportmiddelen uitgevoerd

De Nederlandse goederenexport is in februari met 3,6 procent gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden vooral minder aardolieproducten, machines, transportmiddelen en voedings- en genotmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

11 april '24 (16:00)

Na doorstart verkoopt VanMoof weer fietsen

De Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen VanMoof verkoopt weer fietsen via zijn eigen website. Klanten kunnen kiezen uit de modellen S5 en A5, de nieuwste generatie fietsen van het bedrijf. Topman Eliott Wertheimer spreekt van "een enorme mijlpaal". VanMoof ging vorig jaar failliet, maar kon uiteindelijk een doorstart maken dankzij een overname door LaVoie, een e-stepfabrikant die valt onder het Britse McLaren.

11 april '24 (13:30)

Vragen over psyche vrachtwagenchauffeur die motoragent doodreed

Er wordt opnieuw gekeken naar de toerekeningsvatbaarheid van de vrachtwagenchauffeur die in 2021 een motoragent doodreed op de Waalhaven in Rotterdam. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag besloten.

11 april '24 (13:00)

Mercedes roept wereldwijd 341.000 auto's terug vanwege brandgevaar

Het Duitse automerk Mercedes-Benz roept wereldwijd ongeveer 341.000 auto's terug naar de garage om mogelijk brandgevaar. Het gaat om de GLE- en GLS-modellen uit de bouwjaren 2017 tot en met 2023, maakte de Duitse toezichthouder voor transport Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) bekend.

11 april '24 ( 6:00)

VDL en Schmitz Cargobull nemen bussenfabriek Van Hool over

De Nederlandse bussenbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull nemen samen de failliete Belgische bussenfabriek Van Hool definitief over. De curatoren van het Belgische bedrijf hebben een principeakkoord gesloten met beide partijen, meldt een woordvoerder van Van Hool woensdagavond.