DAF start proef met corona-sneltesten voor medewerkers

DAF Trucks in Eindhoven start vandaag met een tweeweekse proef met corona-sneltesten. Productiemedewerkers kunnen op vrijwillige basis een test laten afnemen. Daarmee sluit de truckfabrikant aan op de oproep van de overheid om mensen op locatie te testen als zij niet thuis kunnen werken. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

DAF heeft sinds de virusuitbraak zo'n 450 medewerkers met een coronabesmetting geteld. Zo'n 35 daarvan zouden er werk gerelateerd zijn. Bij de Eindhovense vestiging van DAF werken ongeveer 6000 mensen.

Maatregelen nemen

DAF geeft aan zich maximaal in te zetten voor thuiswerken voor kantoormedewerkers. In de productie is dat niet mogelijk. Om overdracht van het virus zo veel mogelijk te voorkomen nam de fabrikant tal van maatregelen. Werkplekken werden opgesplitst, routes op de werkvloer aangepast en werkschema’s vernieuwd. Medewerkers dragen mond- en gelaatsmaskers.

Afhankelijk van de bevindingen van de proef komt de sneltest volgens het bedrijf stapsgewijs beschikbaar voor alle medewerkers die niet thuis kunnen werken.

Door: Nationale Transportgids