Deze maand: afsluitingen Suurhoffbrug (A15) voor autoverkeer

In verband met onderhoudswerkzaamheden sluit Rijkswaterstaat de Suurhoffbrug (A15) in januari op twee momenten voor autoverkeer in één richting. Dit meldt Rijkswaterstaat.

 

Van vrijdagavond 22 januari 21.00 uur tot zaterdagmiddag 23 januari 15.00 uur is de Suurhoffbrug afgesloten voor verkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne. En van vrijdagavond 29 januari 21.00 uur tot zaterdag 30 januari 15.00 uur is de Suurhoffbrug afgesloten voor verkeer richting Rotterdam.

Brugreparatie

Tijdens de afsluitingen wordt de brug gerepareerd. De afsluiting wordt ook gebruikt om andere delen van de brug te inspecteren. Rijkswaterstaat stelt omleidingen in, die tijdig worden aangegeven met gele borden langs de weg. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 tot 30 minuten. Er is geen belemmering voor fietsers, zij kunnen gewoon gebruik blijven maken van de brug.

Als de werkzaamheden niet kunnen doorgaan vanwege weersomstandigheden, kan Rijkswaterstaat een extra afsluiting instellen van vrijdagavond 12 februari tot en met zaterdagmiddag 13 februari.

Vervanging en renovatie

Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse opgave voor vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. De Suurhoffbrug (A15) is één van de dertien bruggen in Zuid-Holland die aangepakt wordt. Rijkswaterstaat renoveert de bestaande Suurhoffbrug en plaatst er dit voorjaar een nieuwe tijdelijke brug naast om de bestaande verbinding te ontlasten. Klik hier voor meer informatie over het project. 

Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Door renovatie of vervanging zorgen we ervoor dat het verkeer vlot en veilig doorstroomt. Ook in de toekomst.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat