ACEA: Verkoop bedrijfswagens gestegen in september

Volgens de Europese autobranchevereniging ACEA is de verkoop van nieuwe bedrijfswagen in de Europese Unie met 13 procent gestegen in de maand september. Ondanks de stijging is de opgelopen achterstand door de coronacrisis nog niet goedgemaakt. Dit meldt Trouw.

In totaal werden er in september 163.512 bestelbussen, vrachtwagens en bussen geregistreerd. Ondanks de stijging lopen de verkopen in Europa nog altijd bijna  25 procent achter ten op opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Zoals gezegd zorgt de coronacrisis ervoor dat de autobranche het zwaar heeft. Toch merkten enkele autofabrikanten recent dat er weer meer vraag was naar auto’s. Een mogelijke verklaring is dat bedrijven die eigenlijk al in het voorjaar nieuwe bedrijfsvoertuigen wilden aanschaffen, vanwege de onzekerheid een aantal maanden hebben gewacht voordat tot aankoop over gegaan werd.

Beperkte groei in Nederland

Stegen in alle grote autolanden - Duitsland, Italië en Frankrijk - de autoverkopen vorige maand flink, in Nederland bleef de opleving beperkt tot een groei van ruim 2 procent, tot 6345 voertuigen.

Door: Nationale Transportgids