Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wantijbrug in Dordrecht deze maand twee keer afgesloten voor verkeer

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 8 min
location_on [xx]km
De N3 bij de Wantijbrug in Dordrecht is tijdens twee weekenden in oktober 2020 (herfstvakantie) afgesloten voor verkeer, van vrijdagavond 22.00 tot maandagochtend 05.00 uur. De autoweg N3 is dan in beide richtingen afgesloten tussen de Merwedestraat en de Provincialeweg in Dordrecht. Vanaf 21.00 uur begint aannemer Boskalis met het afsluiten van de toe- en afritten naar dit deel van de N3. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud N3 dat tot eind 2021 duurt. Dit meldt Rijkswaterstaat. 

De twee weekendafsluitingen vinden plaats op de volgende data:

  • Vrijdag 16 oktober 22.00 uur tot maandag 19 oktober 2020 05.00 uur.
  • Vrijdag 23 oktober 22.00 uur tot maandag 26 oktober 2020 05.00 uur.

Omleidingen en bijzonderheden

  • Verkeer wordt omgeleid via de snelweg A15 en snelweg A16 en omgekeerd.
  • Lokaal verkeer tussen Dordrecht en Papendrecht kan ook via de Merwedestraat rijden. Geadviseerd wordt vooraf de route te bekijken in verband met extra verkeersdrukte.
  • De toerit vanaf de Merwedestaart naar de N3 (richting A16) gaat tijdens het 1e weekend eerder dicht: donderdag 15 oktober 2020 om 21:00 uur. De aannemer start hier eerder i.v.m. extra werkzaamheden en geluidsoverlast.
  • Vervoer van gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via de A16, snelweg A59, snelweg A27 en de A15 en omgekeerd.
  • Het westelijke fietspad (van Papendrecht richting Dordrecht) wordt in beide weekenden vanaf donderdagavond 20.00 uur afgesloten. Dit fietspad wordt vrijgehouden voor nood- en hulpdiensten. Fietsers en voetgangers worden via het fietspad aan de oostzijde geleid. Dit wordt met borden aangegeven.
  • Openbaar vervoer op deze route rijdt tijdens de afsluiting via een andere route.

Kijk op de website over de werkzaamheden aan de N3 voor actuele informatie over werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen.

Werkzaamheden groot onderhoud N3

Er komt een nieuwe fundering en stil asfalt op de N3. We vervangen ook andere onderdelen van de weg zoals de verlichting en voegovergangen bij bruggen en viaducten. Waar nodig voeren we onderhoud uit aan viaducten, bruggen en geluidschermen.

Tussen september 2020 en oktober 2021 wordt gewerkt aan de N3 bij Dordrecht (Merwedestraat - A16). Dit deel van de N3 wordt in 4 fases opgepakt. De werkzaamheden voor het 1e deel, tussen de Merwedestraat – Copernicusweg, duren tot eind december 2020. Tijdens deze werkzaamheden zijn er 3 rijstroken beschikbaar, 2 richting A15 (Papendrecht) en 1 richting A16 (Breda). Verkeer dient rekening te houden met een aangepaste verkeerssituatie, versmalde rijstroken en er geldt een maximumsnelheid van 70 km/h. Toe- en afritten blijven zoveel mogelijk open.

Forse opgave

Het groot onderhoud van de N3 en de renovatie van de Wantijbrug zijn onderdeel van de opgave van Rijkswaterstaat om de komende jaren de bestaande infrastructuur te vervangen en renoveren. Veel bruggen, viaducten, sluizen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Het verkeer is sindsdien enorm toegenomen en vrachtwagens zijn zwaarder geworden. Door renovatie of vervanging werkt Rijkswaterstaat aan de infrastructuur voor de komende generatie(s). Daarbij wordt gebruik gemaakt van slimme en duurzame technieken.

Samenwerken met diverse partijen

Rijkswaterstaat werkt bij deze onderhoudsopgave samen met bijvoorbeeld provincies, gemeenten en marktpartijen. Daarnaast past Rijkswaterstaat de komende jaren in en rond de Drechtsteden het huidige wegennet aan om files te verminderen. Denk hierbij onder andere aan nieuwe aansluitingen van de A16 en A15 op de N3 en verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat

28 maart '24 ( 8:15)

Positief resultaat voor laadbedrijf Fastned

De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's Fastned heeft vorig jaar een stap richting winstgevendheid gezet. Voor de aftrek van onder andere rentes, belastingen en afschrijvingen boekte het bedrijf een positief resultaat.

28 maart '24 ( 6:00)

ANWB verwacht drukke wegen rond Pasen

Dagjesmensen en toeristen grijpen het paasweekend massaal aan om de weg op te gaan, verwacht de ANWB. De drukte begint donderdagmiddag al, als mensen vanaf hun werk naar huis rijden en gelijktijdig het recreatieverkeer op gang komt. Dat was vorig jaar goed voor de drukste spits van het jaar met 1491 kilometer file. De drukte is volgens de verkeersinformatiedienst vooral voelbaar in het midden van het land en in Noord-Brabant.

27 maart '24 (17:00)

Opvoersetjes e-bikes op openbare weg worden verboden door kabinet

Het kabinet is van plan bezit en gebruik van opvoersetjes voor elektrische fietsen strafbaar te stellen op de openbare weg. Daarover wordt binnenkort een officieel besluit genomen, bevestigt een ingewijde na berichtgeving door RTL Nieuws. Op eigen terrein blijven opgevoerde e-bikes wel toegestaan.

27 maart '24 (12:19)

Grote interesse voor AanZET-subsidie voor aanschaf van Zero-Emissie Trucks

De subsidieregeling voor het aanvragen van een Zero-Emissie Truck (AanZET) is op de eerste dag van de openstelling al voor meer dan de helft van het beschikbare budget aangevraagd. Op dinsdag 26 maart om 12 uur waren al 350 aanvragen binnengekomen en om 16.00 uur stond het aantal aanvragen op 402. Dit meldt de RAI Vereniging. 

27 maart '24 (10:45)

Laatste dieselvoertuig ooit van Volvo uit fabriek gerold

Autofabrikant Volvo heeft zijn laatste dieselauto gemaakt. Dat laatste dieselvoertuig, een XC90, werd geproduceerd in de fabriek in het Zweedse Torslanda. Dit exemplaar krijg een plek in een museum van Volvo in Gotenburg.

27 maart '24 ( 8:00)

VVN: geen fatbikes bij praktisch verkeersexamen

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft besloten om fatbikes niet toe te staan tijdens het eigen praktisch verkeersexamen waarbij kinderen een route fietsen, meldt de organisatie woensdag. Dat de fatbike in potentie hoge snelheden kan bereiken kan "leiden tot gevaarlijke situaties voor zowel kinderen als de omgeving", vindt directeur Evert-Jan Hulshof. Volgens hem staat dat haaks op de eigen doelstellingen en de manier waarop het examen wordt afgenomen.

26 maart '24 (12:15)

Volgens Babboe rond Pasen meer duidelijkheid over terugroepen bakfietsen

Mensen met een bakfiets van Babboe krijgen rond Pasen meer duidelijkheid over de modellen die het bedrijf moet terugroepen, meldt een woordvoerster van moederbedrijf Accell. Ruim een maand geleden maakte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekend dat de meeste modellen moeten worden teruggeroepen omdat de veiligheidsrisico's van de fietsen te groot zijn. Tot nu toe heeft Babboe alleen de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E teruggeroepen.

26 maart '24 ( 9:15)

Bussenfabrikant Ebusco rekent op flink betere resultaten

Fabrikant van elektrische bussen Ebusco verwacht na een moeilijke periode dit jaar een flinke verbetering van de resultaten. De onderneming uit Deurne waar onlangs nog tientallen flexbanen werden geschrapt, denkt de jaaromzet bijvoorbeeld meer dan te verdrievoudigen en rekent gecorrigeerd voor onder meer belastingen weer op winst.

25 maart '24 (13:15)

Belastingdienst gaat met busje mensen helpen met aangifte

De Belastingdienst gaat de komende weken met een bus mensen hulp bieden bij hun aangifte. De bus is een nieuw initiatief waarmee de Belastingdienst ook mensen probeert te bereiken die anders geen aangifte zouden doen.

22 maart '24 (12:30)

Komend weekend verkeershinder in en rond Rotterdam door sluiting Beneluxtunnel

Weggebruikers die komend weekend in en rond Rotterdam willen rijden, moeten rekening houden met vertragingen en omleidingen. Rijkswaterstaat werkt aan de Beneluxtunnel op de ring van Rotterdam, waardoor deze in de richting van Bergen op Zoom is afgesloten. Het advies aan automobilisten is dan ook om de wegen in de stad te mijden.