Deze week nachtelijke afsluitingen Coentunnel (snelweg A10)

Van maandag 31 augustus tot en met donderdag 3 september is de Coentunnel (snelweg A10) in Amsterdam vier nachten gesloten. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Iedere nacht is er één van de vier tunnelbuizen afgesloten. Alleen in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 september geeft dat enige vertraging voor het verkeer, als er van 21.00 uur tot 05.00 uur gewerkt wordt in de tunnelbuis van Amsterdam richting Zaandam.

Het verkeer richting Amsterdam-Noord wordt dan namelijk door de wisselbuis geleid en moet draaien bij afrit 3 (Westzaan) op de snelweg A8. De extra reistijd bedraagt circa tien minuten. Ook kan het verkeer richting Zaandam in deze nacht gebruik maken van de Zeeburgertunnel en Ring Noord. In de andere nachten kan het verkeer sneller door de andere tunnelbuizen. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Inspectie tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Coentunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Zo worden onder andere de verlichting, brandmeldinstallatie en ventilatiesystemen geïnspecteerd en de tunnelwanden en de pictogrammen gereinigd.

Door: Nationale Transportgids