Ernstige verkeershinder A1 en N332 bij Lochem door verbreding snelweg

Rijkswaterstaat verbreedt de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Azelo. Van maandag 31 augustus tot en met zondag 11 oktober vinden werkzaamheden plaats aan de op- en afritten Lochem (26) en de provinciale weg N332. Tijdens het werk wordt het verkeer omgeleid en weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd van 30 minuten. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Toenemend vrachtverkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost in het verbreden van de A1: tussen Apeldoorn en Deventer naar 2x4 rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar 2x3 rijstroken.

Wegafsluitingen N332

Van maandag 31 augustus tot en met woensdag 23 september is de N332 tussen Holten (rotonde met Handelsweg/Keizersweg) en Lochem (rotonde met Markeloseweg in Laren) afgesloten voor al het verkeer. Hulpdiensten hebben vrije doorgang. Van maandag 31 augustus tot en met zondag 11 oktober is de oversteek van de N322 over de A1 afgesloten voor al het verkeer (hulpdiensten uitgezonderd).

Omleiding voor verkeer tussen A1 en Lochem

Verkeer van en naar Hengelo wordt omgeleid via afrit Rijssen (28), de N347 richting Rijssen en vervolgens via de N346 naar Lochem. Verkeer van en naar Amsterdam wordt omgeleid via de afrit Deventer (23), de N348 richting Zutphen en vervolgens via de N346 richting Lochem.

Omleiding voor verkeer tussen A1 en Holten

Verkeer wordt omgeleid via aansluiting Deventer-Oost (24), de N348 richting Raalte en de N344 richting Holten. Dit geldt zowel voor verkeer van en naar Amsterdam als voor verkeer van en naar Hengelo. Lokaal verkeer wordt omgeleid via de N350 en een omleidingsroute door de kom van Holten.

Op- en afritten Lochem afgesloten

Maandag 31 augustus tot en met woensdag 23 september:

  • Opritten Lochem (26) richting Hengelo en Apeldoorn
  • Afritten Lochem (26) vanuit Apeldoorn en Hengelo

Het verkeer wordt omgeleid via de eerstvolgende op- en afritten Er geldt een snelheidsbeperking van 90 km/h en een inhaalverbod voor vrachtwagens.

Door: Nationale Transportgids