Eric Horst van VVV Europa kiest voor zuinige IVECO S-WAY

Met veel plezier heeft Eric Horst als eigen rijder en eigenaar van VVV Europa de nodige kilometers gemaakt op de weg met zijn nieuwe IVECO S-WAY. De goede ervaringen met zijn vorige IVECO, het lage brandstofverbruik, de betrouwbaarheid van het product en de fijne relatie met VIKA Bedrijfswagens waren voor hem doorslaggevende factoren om een IVECO S-WAY aan te schaffen. Dit meldt IVECO.

Op 63-jarige leeftijd wilde Eric Horst graag nog eens kilometers maken met een totaal nieuw product. Hij is erg tevreden over de prestaties op de weg van zijn IVECO S-WAY. “De diesel aangedreven truck met een Cursor 11 motor en 460 pk is erg stil en schakelt nóg beter dan mijn vorige IVECO. Je kunt merken dat de motor doorontwikkeld is en zuiniger is geworden.” De cijfers liegen er niet om, want hij haalt met zijn IVECO S-WAY tijdens de levensmiddelendistributie een brandstofverbruik van 26,3 liter op 100 kilometer en op de lange afstand haalt hij een verbruik van zo'n 24 liter op 100 kilometer. Daarnaast heeft Eric een ander verschil kunnen opmerken tussen de IVECO S-WAY en zijn voorganger. “Het scheelt nu al 1,5/2 liter op 100, waardoor je flink wat geld kunt besparen.”

Comfort

Eric spreekt daarnaast vol lof over het rij- en leefcomfort, wat ‘next level’ is volgens hem. Zo heeft hij onder andere gekozen voor Full LED-koplampen, lederen stoelen en een draaibare bijrijdersstoel. Eric Horst: “Ik ben zeer te spreken over de retarder, waardoor je het rempedaal niet hoeft aan te raken zodra je een helling afgaat.” Hij heeft voor zijn nieuwe truck ook al een nieuwe naam: ‘De Safety-Way’, omdat je met een veilig gevoel de weg op gaat door de aanwezigheid van diverse rijassistentiesystemen.

Door: Nationale Transportgids