Scania G450 voor Braam Civieltechniek samengesteld door chauffeur

Braam Civieltechniek B.V. uit Nijmegen nam afgelopen week een nieuwe Scania G450 8x4 met een gestuurde naloopas in gebruik. De auto heeft zowel een haakarminstallatie als een twee keer gestempelde 23 ton/meter kraan van HIAB. Het is de eerste Scania die het bedrijf koopt. “Het was heel duidelijk de voorkeur van mijn chauffeur”, motiveert directeur Oliver Braam het besluit om voor Scania te gaan. Dit meldt Scania.

Braam Civieltechniek is gespecialiseerd in grond-, weg-, waterbouw en sloopwerken. De Scania moet breed inzetbaar zijn omdat het werk erg specifiek en divers is. De opdrachtgevers lopen dan ook uiteen van overheid, bedrijven en particulieren. Deze zijn gevestigd door het hele land. Met deze nieuwe Scania voldoet Braam aan alle normen rond de milieuregels. Er wordt momenteel gebouwd aan een speciale opzetbak met hydraulische zijkleppen om op locatie nog veiliger en makkelijker te kunnen laden en lossen.

Een echte werkauto

Hoewel de truck grotendeels door de chauffeur is samengesteld, is het wel een echte werkauto gebleven. “Hij heeft echt gelet op de functionaliteit”, aldus Olivier Braam. “Dus geen overbodige lichtmetalen velgen, maar wel rondom luchtgeveerd en een 10 tons luchtgeveerde vooras. Ik vind beiden belangrijk. De zware vooras voorkomt overbelading, ook in verband met de kraan. De volluchtvering geeft iets meer speling op de bouwplaats. Het mooie is dat die luchtvering samen met een aantal andere functies van de auto te bedienen zijn via de morse van de kraan. In combinatie met de haakarminstallatie hebben we de multifunctionele truck die we zochten. De 450 pk was een pre om ons grootmaterieel per dieplader achter de Scania te kunnen vervoeren.”

Door: Nationale Transportgids