Steeds meer mensen stappen met drugs op achter het stuur

De politie maakt zich zorgen over het toenemende aantal mensen dat met drugs op deelneemt aan het verkeer. Er worden steeds meer mensen betrapt die onder invloed van drugs achter het stuur zitten. Daarentegen worden er wel minder mensen met alcohol op aangehouden. Dit meldt RTL Nieuws.

Gemiddeld worden er zo’n duizend mensen per maand aangehouden onder invloed van drugs, zo blijkt uit cijfers van de politie die door De Telegraaf zijn opgevraagd. Dit aantal ligt ongeveer net zo hoog als het aantal mensen dat met alcohol op gepakt wordt. Er worden via speekseltests allerlei verschillende drugs aangetroffen, zoals cocaïne, speed en xtc. Het gaat niet alleen om jongeren; ook mensen van boven de veertig stappen met drugs op achter het stuur.

Levensgevaarlijk

Paul Broer van de Nationale Politie spreekt van een zorgelijke situatie. Met drugs op aan het verkeer deelnemen leidt tot levensgevaarlijke situaties, zegt hij. Mensen nemen risico’s die ze normaal niet zouden nemen: “Zelfs als de achtervolging wordt ingezet door drie politiewagens, denken ze nog de dans te kunnen ontspringen en kennen ze geen grenzen meer.”

Door: Nationale Transportgids