Van Dam Transport uiterst tevreden met nieuwe IVECO S-WAY

Vol trots gaat Jaap van Dam van Van Dam Transport uit Kwintsheul met zijn IVECO S-WAY met 510 pk de weg op. Het is het nieuw paradepaardje in zijn stal van in totaal twaalf trucks. Hoewel zijn chauffeurs ook graag in de nieuwe truck zouden rijden, gaat Van Dam er eerst zelf een tijdje mee de weg op. Dit meldt IVECO.

De IVECO S-WAY beschikt over een zuinige Cursor 13 motor met 510 pk en een Hi-Tronix geautomatiseerde 12-trapsversnellingsbak, waarmee hij moeiteloos heuvels kan beklimmen en met 85/90 kilometer per uur het helling gedeelte uitkomt. Op een dalend/stijgend hellend vlak wordt de versnellingsbak in neutraal geschakeld om de kinetische energie van het voertuig te benutten en brandstof te besparen. Zonder merkbare overgang wordt de juiste versnelling direct weer ingeschakeld, zodra de snelheid afneemt of toeneemt. Hierdoor rijdt Jaap in zijn IVECO S-WAY met veel comfort op de weg. Deze is volledig uitgerust met onder andere een Hi-Connect infotainmentsysteem met TomTom trucknavigatie en een Connectivitybox, waardoor hij als eigenaar in realtime zicht heeft op het brandstofverbruik en de 'gezondheid' van de truck.

Van Dam Transport is gespecialiseerd in het bevrachten van schepen, zeecontainers, stukgoedvervoer en koel- en vriestransport.

Door: Nationale Transportgids