Reisorganisator TUI biedt vaker treinreizen als alternatief voor vliegen aan

Reisorganisator TUI gaat in Nederland treinreizen aanbieden naar zes Europese steden. Met de uitbreiding van het aanbod voor stedentrips hoopt de touroperator zijn vakanties duurzamer te maken. In 2019 kondigde TUI al aan vliegreizen naar Parijs in de ban te doen omdat er minder vervuilende alternatieven zijn voor vluchten op korte afstand.

Eind deze maand kunnen klanten van TUI met de nachttrein naar Kopenhagen, Praag, Wenen, Venetië, Milaan en Florence. De reisorganisator boekt de plaatsen bij GreenCityTrip, een dochterbedrijf van de aanbieder van budgetvakanties Flywise voor stedentrips per trein.

TUI Nederland doet, anders dan met Parijs, de vluchten naar die Europese bestemmingen niet allemaal in de ban. Algemeen directeur van Arjan Kers heeft het dan ook over reizen per trein als "gelijkwaardige vervanging" of als "waardevolle aanvulling" op andere vervoersmiddelen, zoals het vliegtuig of de auto.

KLM

Onlangs maakte luchtvaartmaatschappij KLM al bekend meer reizigers in de trein te willen krijgen op het traject tussen Amsterdam en Brussel. Het is al langer mogelijk om via KLM tussen Brussel en Schiphol de hogesnelheidstrein Thalys te pakken om vervolgens over te stappen op het vliegtuig en vice versa, maar veel reizigers kiezen hier nog voor het vliegtuig omdat dit met de afhandeling van de bagage gemakkelijker is. KLM en Thalys willen nu nauwer samenwerken om dit ook voor de treinreis te vergemakkelijken, meldde de vliegmaatschappij in maart.

Door: ANP