Vanaf eind dit jaar vier treinen per uur in de spits tussen Leiden en Utrecht

Reizigers tussen Leiden en Utrecht kunnen vanaf eind dit jaar in en rond de spits elk kwartier de trein pakken. Met twee extra sprinters per uur in en rond de spits (van circa 6.00 uur tot 10.00 uur en van 15.00 uur tot 20.00 uur) wordt de trein voor veel mensen aantrekkelijker. Dit meldt de provincie Zuid-Holland.

Om de extra treinen te kunnen laten rijden, werken de provincie Zuid-Holland, ProRail en de betrokken gemeentes aan diverse maatregelen rondom het spoor en aan de veiligheid van de verschillende overwegen.

Overwegen aanpassen

Binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk vinden de meeste aanpassingen plaats. Zo worden er onder andere verschillende overwegen aangepast. Hierbij gaat het vooral om het veiliger maken van de spoorwegovergangen en het opheffen van onbewaakte overwegen. Zo past de gemeente de verkeerssituatie bij de overweg op de Goudseweg aan om filevorming op de spooroverweg te voorkomen en om een veiligere verkeerssituatie voor fietsers te creëren. ProRail verkort vervolgens de tijd dat de spoorbomen bij de overweg Goudseweg gesloten zijn. Dit verbetert de doorstroming van het verkeer op de overweg.

Door: Nationale Transportgids