Rover en Fietsersbond ontstemd over besluit NS doorzetten reserveringsplicht

Consumentenorganisaties Reizigersvereniging Rover, Fietsersbond, KBO-PCOB, LSVb en Ieder(in) waarschuwen fietsers voor veel onduidelijkheid nu NS de verplichte reservering voor het meenemen van een fiets in de trein doorzet. Dit meldt Rover.

Vanaf 10 juli is voor het meenemen van de fiets in de trein een reservering verplicht. NS heeft besloten vast te houden aan deze pilot ondanks het negatieve advies van de consumentenorganisaties in het Locov en ruim 11.000 handtekeningen van reizigers die een petitie van Fietsersbond, Rover, wielersportbond NTFU en Fietsplatform tegen de reserveringsplicht tekenden.

Steeds minder plek voor de fiets

De laatste jaren heeft NS in enkele materieeltypen het aantal fietsplekken verminderd. Hierdoor is er nu op drukke momenten te weinig plek. De consumentenorganisaties wilden de NS overtuigen om te kiezen voor meer fietsplekken in de trein in plaats van het ontmoedigen van reizen met de fiets. NS heeft echter aangegeven niet te investeren in extra fietsplekken in bestaand materieel. Ook geeft NS geen gehoor aan het verzoek van consumentenorganisaties om te komen met een OV Fiets met extra voorzieningen voor fietstoeristen.

Ervaringen melden

Rover, Fietsersbond, wielersportbond NTFU, Fietsplatform, Ieder(in), LSVb en KBO-PCOB betreuren het besluit van NS en verwachten de nodige problemen voor reizigers met een fiets in de trein. Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen, roepen zij reizigers op om ervaringen met het reserveringssysteem te melden. Dat kan bij NS of via het speciale e-mailadres fietsintrein@fietsersbond.nl.

Door: Nationale Transportgids