NS komt met nieuwe kortingtickets om goedkoper te reizen met de trein

De NS komt met drie nieuwe kortingtickets om ervoor te zorgen dat reizigers binnenkort minder geld kwijt zijn voor hun treinreis. De tickets zijn onderdeel van de strategie van het spoorwegbedrijf om de trein betaalbaar te houden en na corona weer meer reizigers te kunnen ontvangen. De nieuwe treinkaartjes en abonnementen zijn tot stand gekomen na uitvoerig onderzoek samen met reizigers en werkgevers. Dit meldt NS.

Met drie nieuwe kaartjes, die ook bij andere treinvervoerders te gebruiken zijn, kan men met korting of tegen een voordelig tarief met de trein reizen. Belangrijke voorwaarde is wel dat in de daluren gereisd gaat worden. “We willen na corona afscheid nemen van de hyperspits en voorkomen dat iedereen op hetzelfde moment de trein neemt. Daarmee blijft spreiden van reizigers belangrijk”, zegt Tjalling Smit,  in de Raad van Bestuur van NS verantwoordelijk voor de reisproducten.

Nieuwe ticketopties NS

Volgens NS gaat het om de volgende drie nieuwe tickets:

  • Vroegboek-dalticket: een e-ticket (enkel of retour) waarmee je tien procent korting krijgt in daluren wanneer je het ticket minimaal vier dagen van tevoren aanschaft.
  • Zesrittenkaart: een e-ticket waarmee je zes ritten in daluren kan maken op een vast traject met twintig procent korting . Er kan op het traject in beide richtingen gereisd worden en je hebt zes maanden om de ritten op te maken.
  • Aangepast groepsticket: met het nieuwe groepsticket kunnen reizigers al vanaf twee of drie personen voor €32,00 in daluren een enkele reis maken naar elk station in Nederland. Op dit moment kan dat pas vanaf vier personen. Het bedrag om een extra persoon mee te nemen wordt wel verhoogd, van €2,00 naar €3,00.

Daarnaast geeft NS de mogelijkheid om een kaartje voor de aansluitende bus-, tram- of metroreis bij NS aan te schaffen. Zo kunnen reizigers de gehele deur-tot-deurreis zoeken, boeken en betalen in de NS-app.

Door: Nationale Transportgids
Beeld:  NS / op de foto: Tjalling Smit