Leiden Centraal beschikt nu ook over XL-reisinformatiescherm

Treinreizigers op Leiden Centraal kunnen sinds gister alle vertrektijden en reisadviezen in één oogopslag zien. ProRail en NS hebben er een nieuw reisinformatiescherm van maar liefst zes meter breed en twee meter hoog opgehangen. Dit meldt ProRail. 

Het reisinformatiescherm toont alle vertrektijden van treinen voor het komende half uur en komt voor de poortjes aan de centrumzijde van het station te hangen. Bij het kiezen van de locatie is rekening gehouden met de leesbaarheid vanuit alle hoeken van de hal en de looproute van de meeste reizigers naar de treinen.

Na Schiphol en de centrale stations van Rotterdam, Den Haag en Utrecht is Leiden Centraal het vijfde station waar een ‘XL-scherm’ hangt. Daarmee hebben alle grote stations zo’n groot scherm, behalve Amsterdam Centraal. Daar is geen centrale plek om een scherm op te hangen, vanwege de vele ingangen van dat station.

Extra houvast

Met de XL-reisinformatieschermen gaat een grote wens van reizigers en reizigersvereniging Rover in vervulling. “Veel reizigers vragen al jaren om terugkeer van grote schermen, zodat zij vanaf een afstand meteen kunnen zien waar zij heen moeten lopen”, stelt Rover-directeur Freek Bos.

Stationsmanager Hidde Barneveld van NS is heel blij om gehoor te kunnen geven aan deze wens van reizigers. "Het is een extra houvast, naast de kleinere overzichtsschermen op het station en natuurlijk de informatie in de NS-app. En het is een mooi centraal punt in de stationshal."

Door: Nationale Transportgids
Beeld: ProRail / Gerrit Serné

Lees ook: Reizigersvereniging Rover krijgt meer meldingen over volle treinen