NS plaats elektrische deelauto’s bij stations om deelvervoer te stimuleren

Vanaf vandaag is er op de P+R terreinen van de stations Alkmaar, Driebergen-Zeist, Rotterdam Centraal en Zwolle plek voor twee elektrische auto’s van deelautobedrijf Amber. Door de deelauto’s zijn reizigers flexibel en hebben meer keuzevrijheid. NS, Amber en Q-Park willen hiermee elektrisch deelvervoer stimuleren. Dit meldt NS.

Reizigers kunnen in de Amber app zien waar de auto klaarstaat en een auto reserveren. Vanwege de kentekenherkenning op de P+R terreinen gaat in- en uitrijden automatisch. Bert Vaessens, formatmanager auto bij NS: “Na de treinreis stap je het station uit en met de app open je de auto. Zodra je aan komt rijden gaat de slagboom vanzelf omhoog en je vervolgt je weg geruisloos.” Het is ook mogelijk om de auto niet terug naar het station te brengen, maar naar één van de andere Amber locaties.

Trein en auto combineren

De deelauto’s zorgen voor een snel en makkelijk vervolg van de reis. Vaessens vertelt: “Een station is niet alleen de plek waar een trein stopt, hier komt allemaal vervoer juist samen. Wij willen dat reizigers daar handig gebruik van kunnen maken. Met deze elektrische deelauto’s kunnen reizigers hun reis vervolgen naar plekken waar de trein niet kan komen. Ook voor omwonenden van het station zonder auto is dit een uitkomst.”

Met de komst van de auto’s van Amber breidt NS het aanbod van deelauto’s uit en wil het elektrisch vervoer vooruithelpen.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: NS/Amber