NS International: Nu ook zonder overstappen naar Londen

Vanochtend is de eerste rechtstreekse Eurostar vanuit Amsterdam via Rotterdam naar Londen vertrokken. Een overstap in Brussel is vanaf nu niet meer nodig. Reizigers staan vanuit Rotterdam in ongeveer drieënhalf uur in hartje Londen. De reistijd vanuit Amsterdam is ongeveer vier uur. Dit meldt de NS.

Sinds 2018 rijdt de trein rechtstreeks van Londen naar Rotterdam en Amsterdam. De Eurostar - nu rechtstreeks vanuit beide richtingen - biedt reizigers een comfortabele reis en een overtuigende reden om voor de trein te kiezen.

Snel en comfortabel

“We leven door de coronacrisis in een complexe tijd. In zowel Nederland als Engeland gelden strikte reisadviezen. We verwachten daarom nu alleen reizigers voor wie de reis noodzakelijk is. Tegelijkertijd moeten we vooruit kijken en bereiden we ons voor op het moment dat reizen naar het buitenland weer beter mogelijk is. Dan willen we klaar staan voor onze reizigers om hen snel en comfortabel naar hartje Londen te brengen met de Eurostar”, zo laat de NS weten.

Eurostar Terminals

Voor vertrek van de rechtstreekse trein vindt een security check en paspoortcontrole plaats. Op het vertrekperron in Amsterdam en Rotterdam zijn hiervoor Eurostar Terminals ingericht. Vooralsnog rijdt Eurostar dagelijks éém keer in beide richtingen. Tickets voor de rechtstreekse trein zijn te koop via NS International.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: NS