Ministerie van Buitenlandse Zaken vaart mee voor LHBTIQ+rechten

Het ministerie van Buitenlandse Zaken host dit jaar samen met andere ministeries en overheidsorganisaties de Dutch Government Pride boot tijdens de Canal Parade, onderdeel van de Amsterdam Pride. Door mee te varen vragen we aandacht voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van de LHBTIQ+gemeenschap in Nederland, wereldwijd, binnen onze eigen organisatie en de hele rijksoverheid. Dit meldt Rijksoverheid.

Secretaris-generaal van Buitenlandse Zaken Paul Huijts staat tijdens de Canal Parade komende zaterdag op boot 64 van Dutch Government Pride; de overkoepelende stichting van LHBTIQ+netwerken binnen overheden. Samen met zo’n 100 collega’s van Buitenlandse Zaken, andere ministeries en overheidsorganisaties draagt hij het thema uit van dit jaar: ‘My government, my pride’ (gebaseerd op het thema van de Amsterdam pride: ‘My gender, my pride’).

Naast de secretaris-generaal varen zaterdag ook de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip, de staatssecretaris Asiel en Migratie Eric van der Burg en verschillende bestuurders van de andere overheidsorganisaties die op de boot vertegenwoordigd zijn mee.

Derde keer

Het is de derde keer dat de LHBTIQ+netwerken van de ministeries van Buitenlandse Zaken; Economische Zaken en Klimaat; Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit; Infrastructuur en Waterstaat; Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Financiën, de Belastingdienst en NVWA de handen ineen slaan door samen de Dutch Government Pride boot te hosten tijdens de Canal Parade.

Door: Nationale Transportgids