Waterpolitie grijpt in bij Urkse vissers die boeren steunen

Tijdens het boerenprotest van 22 juni werd de agrarische sector bijgestaan door Urker vissers van de IJsselmeerkotter UK-146 bij de Ketelbrug. De vissers kwamen met fakkels en spandoeken om hun steun te betuigen, waarop de waterpolitie ingreep. Dit meldt Schuttevaer.  

Steun aan de boeren

De vaste bemanning van de kotter was op weg naar de Ketelbrug om de aandacht te trekken van langsrijdende automobilisten. Toen de UK-146 verzocht om de brug te openen bleef het stil aan de kant van de brugwachter. Hierop werden de vissers ingesloten door de politieagenten die duidelijk op de hoogte waren van de plannen. Rondom de brug verzamelden zich meerder politievoertuigen volgeladen met personeel. Agenten die aan boord waren geklommen gaven de instructie om rechtsomkeert te maken richting Urk.

Hard optreden 

Veel vissers reageerden geschokt door het optreden van de politie. Sommigen getuigen zouden zelfs geslagen zijn met een wapenstok. Ook online kregen de vissers veel bijval voor hun actie. Ze waren verbaasd over het feit dat hun kotter een bedreiging zou vormen voor de rechtsorde. Rond 18:30 meerde de kotter aan in de Flevokusthaven nabij Lelystad.

Door: Nationale Transportgids