Werkzaamheden Coenbrug (A8) beperken doorvaarhoogte scheepvaart

Rijkswaterstaat voert in de maanden maart en april onderhoud uit aan de Coenbrug nabij Koog aan de Zaan. De werkzaamheden zijn erop gericht om de geluidsoverlast van de beweegbare stalen delen (brugklep) van de Coenbrug te verminderen. Dit meldt Rijkswaterstaat.

De werkzaamheden aan de brug vinden plaats van maandag 1 maart tot zaterdag 17 april en gaan gepaard met een bedienstop voor de scheepvaart.

Rijkswaterstaat werkt aan de beweegbare delen van de brug, waardoor de brug niet geopend kan worden. In deze gehele periode is de doorvaarthoogte beperkt tot 6,1 m t.o.v. NAP (houdt rekening met lokaal waterpeil). Ook vinden er mogelijk enkele korte nachtafsluitingen plaats voor het wegverkeer. Dit kan enige verkeershinder met zich meebrengen.

Advies aan (vaar)weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert vaarweggebruikers om zich goed te informeren over beschikbaarheid van vaarwegen via de website Vaarweginformatie. Rijkswaterstaat houdt omwonenden en weggebruikers op de hoogte van eventuele nachtafsluitingen voor het wegverkeer door middel van de nieuwsbrief A8/Coenbrug.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Rijkswaterstaat