Normal_containerschip__vrachtschip

KLM zet luchtbruggen op zodat zeevarenden op zeeschepen eindelijk afgelost kunnen worden. Veel zeevarenden zijn nu al maanden langer aan boord dan gebruikelijk vanwege de wereldwijde coronapandemie. Nu kunnen collega’s ter aflossing worden ingevlogen. Dit meldt Transport Online.

Door de gevolgen van de coronacrisis zitten wereldwijd 150.000 zeevarenden al maanden vast op zeeschepen. Normaal gesproken worden zij regelmatig afgelost, maar door de reisrestricties en geannuleerde vluchten werd het vrijwel onmogelijk voor zeevarenden om van de zeeschepen naar huis te reizen. Bovendien konden er door deze restricties ook geen collega’s ingevlogen worden om het werk over te nemen.

KVNR

Dit is ook een probleem voor Nederlandse reders, die zo’n 12.000 zeevarenden op zeeschepen hebben zitten. Daarom deed de Koninkrijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) aan KLM het verzoek om luchtbruggen op te zetten, zodat deze zeevarenden nu toch eindelijk afgelost kunnen worden en weer naar huis terug kunnen keren. “We zijn KLM zeer erkentelijk dat dit initiatief door hen is omarmd en dat de luchtbruggen nu realiteit zijn”, zegt Annet Koster, directeur van de KVNR. “Dat breng zeevarenden, hun families en reders rust.”

Door: Nationale Transportgids