Normal_arriva_bussen_noord-brabant

De provincie Noord-Brabant en het Reizigersoverleg Brabant hebben kennis gemaakt met de nieuwe bussen van Arriva die gaan rijden in de regio’s West- en Oost-Brabant. De verschillende typen bussen werden op 29 oktober gepresenteerd bij het Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch.

Naast het presenteren van de bussen hebben gedeputeerde Ruud van Heugten van de provincie Noord-Brabant en Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur van Arriva Nederland, een schoolklas van de Herman Broeren School een eerste rit naar de Efteling aangeboden.
Nieuwe en bestaande bussen

Arriva gaat in Oost- en West-Brabant een aantal verbeteringen doorvoeren in het busvervoer. Zo komt er een nieuwe busvloot van circa 330 nieuwe milieuvriendelijke bussen. Van de bestaande vloot worden er 92 bussen ingezet in de regio Oost-Brabant. Deze bussen worden aangepast aan de eisen van de nieuwe concessie. Bovendien worden alle bussen in de loop van 2015 voorzien van gratis wifi.
De beste bussen

Ruud van Heugten, gedeputeerde Mobiliteit van de provincie Noord-Brabant: Brabant krijgt de beste bussen die er op dit moment voor handen zijn. Ze zijn voorzien van alle gemakken voor de reiziger en de chauffeurs, schoon voor het milieu en grotendeels afkomstig van een Brabantse leverancier. Daarnaast levert het onderhoud van de bussen ook nog eens tientallen banen op voor de komende jaren. Hier mogen we als Brabant heel tevreden mee zijn.”

Met ingang van zondag 14 december 2014 gaat Arriva het busvervoer verzorgen in West- en Oost-Brabant.

© Nationale Transportgids