Normal_snelweg

Het stikstofbesluit van de Raad van State eerder dit jaar heeft veel gevolgen voor projecten en plannen voor de infrastructuur in Nederland. Zo is het nog niet zeker wat er gaat gebeuren met de plannen om de A27 te verbreden. Eind november komt hier meer duidelijkheid over. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Het plan is om het stuk A27 tussen het knooppunt Hooipolder en Houten te verbreden aangezien hier vaak files staan. Door extra rij- en spitsstroken toe te voegen hoopt Rijkswaterstaat de doorstroming te verbeteren. Het gaat hier om een stuk snelweg van 47 kilometer.

Voorbereidingen

De voorbereidingen zijn nog steeds in volle gang maar er is nog niets te zeggen over wat voor invloed het stikstofbesluit heeft op de verbreding van de A27, meldt projectmanager Marc Lentjes van Rijkswaterstaat. Of de werkzaamheden zoals gepland in 2020 kunnen beginnen is ook nog niet duidelijk.

Tweede Kamer

Op maandag 25 november informeert Cora van Nieuwenhuizen, minister van infrastructuur en waterstaat, de Tweede Kamer over welke gevolgen de stikstofuitspraak heeft voor de plannen voor A27. Daarnaast zal de minister ook andere plannen met betrekking tot het verbeteren van de infrastructuur presenteren en bespreken. Deze plannen staan ook wel bekend als het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport 2020.

Door: Nationale Transportgids