Logo_fietsersbond_logo

Komende woensdag 9 oktober zijn de stembussen geopend. Op vier plekken in het land kan er gestemd worden op de Fietsstad van 2020. Ook kan er online gestemd worden. Dit meldt de Fietsersbond. 

Woensdag 9 oktober 2019 is het verkiezingsdag. De stembussen bevinden zich in Groningen, Amersfoort, Waalwijk en Den Haag. Deze stemlokalen zijn gevestigd in de Gazelle Experience Centers. Hier kan iedereen uit heel het land, dus niet alleen inwoners van de locaties, zijn of haar stem uitbrengen. Het stemmen kan gecombineerd worden met een testrit op een e-bike. Stemmers kunnen daarnaast profiteren van de unieke mogelijkheid om de fiets een week of maand mee naar huis te nemen.

Het belang van stemmen

"Door een stem uit te brengen helpen fietsers niet alleen de gemeente, maar ook direct alle fietsers van Nederland." Aldus Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond. "Gemeenten gebruiken de resultaten om zichzelf te verbeteren, dat komt ten goede van iedereen. Onze vrijwilligers zullen de gemeenten ook aansporen om deze resultaten te gebruiken voor verdere verbeteringen."

De stembussen in Groningen, Waalwijk en Den Haag zijn geopend van 09.00 uur tot en met 15.00 uur. In Amersfoort kan men tot 17.00 uur stemmen. Ook kan er tot en met 31 oktober online gestemd worden op www.fietsstad.nl.

Door: Nationale Transportgids