Groningen Airport Eelde: genoeg ruimte om vluchten op te vangen

Op Schiphol is het nu al maanden chaos. Toch kampen niet alle Nederlandse vliegvelden met dezelfde capaciteitsproblemen. Op Groningen Airport Eelde is namelijk nog voldoende ruimte om vluchten over te nemen. Dit meldt RTV Drenthe. 

Wachtrijen

Directeur Meiltje de Groot noemt dat er geen sprake is van wachtrijen. Ook kun je nog een vlucht pakken als je een half uur van tevoren komt, een unicum anno 2022. Al helemaal gezien de bijgestelde prognoses van het maximale aantal reizigers die vanaf Schiphol kunnen vertrekken in september en oktober. Dit worden respectievelijk 67500 en 69500. Naar schatting zijn er dagelijks 3500 passagiers te veel op de luchthaven.

Noorden

Het vliegveld in Eelde staat al langer open voor de opvang van vliegreizigers. Toch is Eelde een dwerg vergeleken het internationale Schiphol. Omdat Groningen nou eenmaal moeilijker te bereiken is zullen er altijd minder vluchten vertrekken. De vraag is of Randstedelingen of internationale reizigers de moeite willen nemen om af te reizen naar het Noorden.

Door: Nationale Transportgids