Normal_rss_entry-549508

MAX vakantieman trapt het nieuwe seizoen af met 1,2 miljoen kijkers, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO). In de eerste aflevering, gepresenteerd door Sybrand Niessen, staan onder meer de problemen op Schiphol centraal en de vluchten die noodgedwongen moeten worden geschrapt.

Het programma op NPO 1 komt op plek 2 in de top 25 best bekeken programma's op maandag. In het consumentenprogramma zoekt Niessen oplossingen voor "gedupeerde reizigers", samen met MAX Ombudsman Jeanine Janssen. In de aflevering van maandagavond wordt besproken wat reizigers deze zomer kunnen verwachten op de luchthaven Schiphol en waar zij recht op hebben wanneer zich problemen voordoen.

NOS Journaal

De lijst wordt zoals meestal aangevoerd door het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1, dat door 1,8 miljoen mensen is bekeken. Op plek 3 komt het woonprogramma Kopen zonder Kijken, dat 1,1 miljoen kijkers naar RTL 4 heeft getrokken. Het best bekeken SBS6-programma van de avond is Familie Gillis: Massa is Kassa. Het programma is goed voor 654.000 kijkers en belandt daarmee op plek 13 in de lijst.

Door: ANP