Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Parkeren bij Nederlandse vliegvelden flink duurder geworden

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Parkeren bij Nederlandse vliegvelden is flink duurder geworden. Voor een weekje parkeren op Schiphol zijn reizigers dit voorjaar minstens zo'n 80 euro kwijt. Dat is bijna een vijfde meer in vergelijking met het tarief van 67,50 euro voordat de coronacrisis uitbrak, concludeert reiswebsite Vliegveldinfo. Ook bij de luchthavens Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Maastricht zijn parkeerders duurder uit.

Vliegveldinfo peilde de parkeerkosten van een aantal luchthavens in Nederland, maar ook van luchthavens kort over de grens in België en Duitsland, waarvan veel Nederlanders doorgaans gebruik maken. Deze kosten werden afgezet tegen de bedragen die parkeerders kwijt waren in 2019, de periode voor de crisis. Hierbij zijn telkens de goedkoopste alternatieven met elkaar vergeleken.

Voor een week parkeren bij Rotterdam The Hague Airport ben je nu 73 euro kwijt, een kwart meer vergeleken met 2019. In Maastricht kost een week parkeren met 65 euro ruim 8 procent meer. In Eindhoven stegen de parkeerkosten met circa 7 procent. Dit voorjaar kost een week de auto stallen daar 72,60 euro. In Groningen betaal je nu 38 euro, tegen 35 euro twee jaar terug. Ook voor een weekend parkeren ben je bij Nederlandse luchthavens meer kwijt.

Corona

Door de coronapandemie werd er de voorbije twee jaar minder gevlogen. Dat was bijvoorbeeld voor Schiphol reden om goedkopere parkeerplaatsen, die wat verder van de luchthaven vandaan liggen, tijdelijk te sluiten. Andere oorzaken die worden genoemd voor de prijsstijgingen zijn de oorlog in Oekraïne en de oplopende inflatie.

Volgens Vliegveldinfo zijn de parkeerkosten op twaalf van de zestien onderzochte luchthavens gestegen. Bij de luchthavens van Luik en Brugge in België en die van Weeze in Duitsland zijn de kosten niet opgelopen. De luchthaven van Bremen is qua parkeerkosten zelfs iets goedkoper geworden.

Door: ANP

19 april '24 (12:45)

Transavia sluit vertrek uit Nederland bij nachtsluiting niet uit

Transavia-topman Marcel de Nooijer sluit niet uit dat de luchtvaartmaatschappij uit Nederland vertrekt als de nachtsluiting van Schiphol er komt. Dat zei hij tijdens het radioprogramma Sven op 1. "Ik denk dat wij op een tijdpad zitten dat we niets uitsluiten", aldus De Nooijer.

19 april '24 ( 9:45)

Schiphol Group koopt stikstofrechten voor vliegveld bij Rotterdam

Luchthavenexploitant Schiphol Group heeft stikstofrechten van twee boerenbedrijven in Zuid-Holland gekocht voor vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Dat bevestigt een woordvoerder na een bericht van de Volkskrant. Het vliegveld bij Rotterdam heeft een natuurvergunning nodig en moet daarvoor voldoende rechten hebben om stikstof uit te stoten.

19 april '24 ( 6:00)

XR-actie: komend weekend noodverordening rond Groningen Airport Eelde

Burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo heeft een noodverordening afgegeven voor Groningen Airport Eelde (GAE) en de directe omgeving. De reden is een demonstratie van Extinction Rebellion (XR) bij het vliegveld zaterdag. De noodverordening geldt van vrijdag 19 april 15.00 uur tot zondag 21 april 15.00 uur.

17 april '24 (14:15)

Transavia geeft 124 zomerslots terug aan Rotterdam The Hague Airport

Transavia geeft 124 start- en landingsrechten, zogeheten slots, voor het zomerseizoen terug aan luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Dat bevestigt slotcoördinator Hugo Thomassen van Airport Coordination Netherlands (ACNL) na berichtgeving van De Telegraaf.

17 april '24 (11:15)

Ondanks oorlog Israël is Egypte nog altijd populaire reisbestemming

De Nederlandse reisbranche ervaart nog steeds een hoge vraag naar reizen richting Egypte, ondanks het conflict in buurland Israël. "Ook voor de komende meivakantie is er goed geboekt", meldt reiskoepel ANVR, die constateert dat reizigers zich goed laten voorlichten over bijvoorbeeld de afstanden ten opzichte van Israël. Jordanië, dat in het westen aan Israël grenst, lijkt daarentegen minder in trek bij toeristen.

16 april '24 (10:00)

Door perikelen op Schiphol 1500 tot 2000 passagiers getroffen

De combinatie van een storing in het luchtverkeersleidingssysteem en onstuimig weer heeft maandagavond en -nacht op Schiphol tussen de 1500 en 2000 passagiers getroffen. Zij moesten de nacht doorbrengen op de luchthaven of in een hotel, zegt een woordvoerster van Schiphol. In totaal zijn tot dinsdagochtend 76 vluchten geannuleerd.

16 april '24 ( 7:32)

Turkse badplaats Alanya in meivakantie weer populaire bestemming

Voor de meivakantie ziet reisaanbieder Corendon een opvallende toename van het aantal vakantieboekingen naar Turkije. Het gaat om een stijging van 23% ten opzichte van 2023. Dat meldt Corendon.

16 april '24 ( 6:15)

Vanochtend opnieuw tientallen vluchten geschrapt op Schiphol

Vanwege onstuimig weer worden dinsdagochtend opnieuw tientallen vluchten geannuleerd. Dat meldt een woordvoerster van Schiphol. Naar verwachting heeft de luchthaven tot ongeveer het middaguur last van vertragingen en uitval.

16 april '24 ( 6:00)

Nauwelijks vliegverkeer van en naar Nederland vanwege storing

Door een storing aan het luchtverkeersleidingssysteem is er sinds maandagavond laat bijna geen vliegverkeer mogelijk van en naar Nederlandse vliegvelden. Dat meldt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). De storing ontstond rond 23.00 uur en treft onder meer Schiphol en Rotterdam The Hague Airport.

15 april '24 (16:15)

Schiphol en Groningen Airport Eelde gaan samenwerken

Schiphol en Groningen Airport Eelde (GAE) gaan samenwerken, onder meer om de regionale luchthaven verder te helpen op het gebied van duurzaamheid. Ook gaan de twee vliegvelden kennis uitwisselen over het ontwikkelen van routes. Zo willen Schiphol en de Groningse luchthaven de "beperkte luchthavencapaciteit in Nederland" beter gebruiken, maken ze bekend.