TUI gaat alle vakantiereizen naar Spaanse eilanden annuleren

Reisorganisatie TUI gaat voorlopig alle vakantiereizen met vertrek vanaf 16 juli tot en met 2 augustus naar de Spaanse eilanden annuleren vanwege het oranje reisadvies dat volgens TUI gaat gelden voor die eilanden.

Reizigers krijgen hun geld terug en kunnen zelf nog een andere bestemming uitzoeken, aldus TUI. Het gaat om de Balearen, Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera, en de Canarische eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma en El Hierro.

Volgens TUI zijn momenteel vele duizenden Nederlanders op vakantie op deze eilanden en nog tienduizenden zouden de komende weken vertrekken. Op een aantal van deze eilanden lopen de coronabesmettingen op. "Helaas wordt er door de overheid en de gezondheidsinstanties geen onderscheid gemaakt tussen de eilanden en kleuren ze allemaal oranje", aldus TUI. Voor het Spaanse vasteland geldt al code oranje.

Test verplicht

Reizigers die getroffen worden door de annuleringen worden door TUI persoonlijk ingelicht. De reisorganisatie heeft op de website een pagina voor meer informatie ingericht.

Reizigers die nu op vakantie zijn op de Spaanse eilanden kunnen die in principe afmaken en op de geplande terugvlucht naar huis komen, zegt TUI. Vanaf zondag 18 juli wordt voor de terugkomst in Nederland een test verplicht gesteld voor wie niet volledig gevaccineerd is of geen coronabewijs heeft. Die kan ter plaatse worden afgenomen. "we informeren onze reizigers ter plaatse daarover", aldus de reisorganisatie.

Reisorganisatie Sunweb laat weten de officiële bekendmaking van een oranje reisadvies voor de Spaanse eilanden af te wachten van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Als het inderdaad oranje wordt, dan gaat ook Sunweb alle vakantiereizen naar de Balearen en Canarische eilanden voorlopig annuleren.

Door: ANP