Van Gogh en PSV centraal in ontwerp overkapping Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is volop aan de slag met de bouw van een overkapping op het platform. De modern vormgegeven en functionele galerij verhoogt het reiscomfort voor passagiers doordat zij bij het van- en naar het vliegtuig lopen, worden beschermd tegen weersinvloeden. Bovendien brengt de galerij een ode aan Brabantse iconen zoals Van Gogh, PSV en Brainport. Dit meldt Eindhoven Airport.

Op afbeeldingen in de galerij worden innovaties/technologie/kunst en design afkomstig uit de Brainportregio getoond. Ook iconische architectuur en afbeeldingen van markante gebouwen uit Eindhoven hebben een plek in het bijzondere ontwerp.

Optimaliseren infrastructuur Eindhoven Airport

Het realiseren van de galerij past bij de focus van Eindhoven Airport op het steeds verder verhogen van de kwaliteit van de luchthaven. Dat vertaalt zich in het optimaliseren van de infrastructuur, faciliteiten en de service aan passagiers en bezoekers. Voorbeelden hiervan zijn de oplevering van multifunctioneel parkeergebouw P1 (inclusief ov-terminal) in oktober 2019, de herinrichting van het voorterrein en de aanleg van de Airport-Boulevard in april 2020, de oplevering van de businesslounge en security lanes met nieuwe scanners en de facelift van het securitygebied dit jaar tot een aangenamer en overzichtelijker gebied.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Eindhoven Airport