Kabinet gaat proef doen met vakantiereizen naar het buitenland

Het kabinet begint volgende maand een proef met vakantiereizen naar het buitenland. Het moet duidelijk maken "onder welke voorwaarden mensen veilig en verantwoord kunnen reizen".

Demissionair premier Mark Rutte kondigde dinsdagavond aan dat het negatief reisadvies wordt verlengd tot en met 15 mei. Alle niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland worden tot die datum afgeraden.

De zogeheten proefreizen worden samen met de reissector georganiseerd. De eerste trip is een pakketreis naar Rhodos. Reizigers mogen onder meer het resort dan niet verlaten en na afloop moeten ze in thuisquarantaine.

Andere proefreizen

Er wordt nog een tweede pakketreis uitgewerkt waarbij de vakantiegangers meer vrijheid krijgen. Later komen er ook nog proefreizen voor auto-, cruise- trein- en/of busvakanties. Deelnemers betalen de reis zelf en de reisorganisatie neemt de kosten voor de testen voor haar rekening.

Rutte hoopt dat tegen de zomer meer mogelijk is met vakantiereizen. Hij hoopt "zo spoedig mogelijk" met een reisadvies te komen.

Door: ANP