Kamerlid van GroenLinks pleit voor sluiting Groningen Airport Eelde

Als het aan Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks ligt wordt Groningen Airport Eelde (GAE) gesloten en verrijzen er woningen op het luchthaventerrein. Volgens de nummer 7 op de kieslijst kunnen de miljoenen die nu nodig zijn voor de instandhouding van de luchthaven beter gestoken worden in goede treinverbindingen die de regionale luchtvaart overbodig maken. Dit meldt RTV Drenthe.

Volgens Kröger biedt het 1500 hectare grote terrein van GAE enorm veel kansen voor de bouw van veel betaalbare woningen in het groen met goede fietsverbindingen. “Zo plukken Drenten en Groningers de vruchten van de sluiting van GAE”, zegt ze tegen de regionale omroep.

Ook sluiting luchthaven Rotterdam

Behalve de sluiting van de Groningse luchthaven pleit GroenLinks er ook voor om de deuren te sluiten van de luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Lijsttrekker Jesse Klaver liet onlangs weten dat er op die plek prima meer dan 10.000 woningen gebouwd kunnen.

Als het aan GroenLinks ligt wordt Nederland in de toekomst met betere en snellere treinverbindingen met de omliggende landen verbonden. Op die manier kan de  trein vliegen over korte en middellange afstanden vervangen.

Door: Nationale Transportgids