Bouwverkeer tot 2023 door rennovatie scheepvaartsimulatie Wageningen

In Wageningen wordt op het terrein van Marin gebouwd aan een levensechte simulatie voor de scheepvaart. Hierdoor kunnen crisissituaties getest en bestudeerd worden om de veiligheid op het water te verbeteren. Dit meldt De Gelderlander. 

Bouwverkeer

De plannen voor het Seven Oceans Simulatorcentrum (SOSc) zijn uitgestippeld en de eerste werkzaamheden zijn begonnen. Het wordt een dermate grote operatie dat het bouwverkeer nabij de Van Uvenweg overlast kan veroorzaken. Bij Marin testen ze al langere tijd innovaties voor de scheepvaart. Zo worden er tests gedaan met barrières die windmolenparken moeten beschermen voor op drift geraakte schepen.

Vernieuwde simulatie 

In het huidige simulatorcentrum bevindt zich al een scheepvaartsimulator die zo’n veertig jaar oud is. Daar komt met de verbouwing verandering in. Het bedrijf SW architecten is druk bezig met een geüpdatete versie van de simulatie. De geplande digitale en virtuele testfaciliteit kan realistische scenario’s op zee nabootsen met behulp van bewegingsplatforms, bolvormige simulatoren en virtual reality.

Door: Nationale Transportgids