Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Stremming scheepvaart door renovatie Voorstersluis bij Kraggenburg

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Stremming scheepvaart door renovatie Voorstersluis bij Kraggenburg
De provincie Flevoland gaat aanstaande maandag 10 januari van start met renovatiewerkzaamheden aan de Voorstersluis. De planning is dat het werk van de eerste fase op 18 maart is afgerond. Tijdens deze tien weken heeft het wegverkeer geen of weinig hinder van de renovatie. Voor de scheepvaart is de sluis echter de gehele periode gestremd. Dit meldt de provincie Flevoland. 

De renovatie van de Voorstersluis gaat in twee fasen uitgevoerd worden. Als gevolg van de wereldwijde leveringsproblemen van elektronische componenten kan een belangrijk deel van het werk nu nog niet uitgevoerd worden. De vernieuwing van het besturings- en bedieningssysteem van de sluis en de brug en het vernieuwen van het brugval (beweegbare deel van de brug) gaan later in de tweede fase uitgevoerd worden. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer dat zal zijn.

Op 10 januari en 11 februari mogelijk kort oponthoud

De komende weken worden de sluisdeuren opgeknapt. Dat betekent dat de deuren uit de sluis worden gehaald en bij een gespecialiseerd bedrijf in Kampen worden opgeknapt, waarna ze weer op hun plek worden terug geplaatst. Dinsdag 11 januari worden de sluisdeuren aan de polderkant uit de sluis gehaald, op 11 februari komen ze terug en worden vervolgens de sluisdeuren aan de kant van het Kadoelermeer uit de sluis getakeld. Tijdens het takelen van de sluisdeuren op 10 januari en 11 februari kan het verkeer op de Repelweg te maken krijgen met een kort oponthoud. Naast het renoveren van de sluisdeuren zullen ook allerlei andere werkzaamheden aan de sluiskolk en het sluiscomplex worden uitgevoerd.

Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen

De renovatie van de Voorstersluis is onderdeel van het project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen, waarin de provincie in vier jaar alle 13 beweegbare bruggen en 11 sluizen renoveert, die vanuit de bediencentrale van de provincie Flevoland worden aangestuurd. In totaal gaat het om 16 verschillende locaties. Met de uitvoering van dit project zorgt de provincie dat de bruggen en sluizen weer jaren mee kunnen, waardoor de provincie vlot en veilig bereikbaar blijft. Zowel over de weg als het water.

Door: Nationale Transportgids

12 juli '24 ( 8:56)

Eerste methanolschip van X-press Feeders gedoopt in Rotterdamse haven

In de haven van Rotterdam is deze week de Eco Maestro gedoopt. Dit is het eerste 'dual fuel' containerschip dat vaart op methanol. Rotterdam wordt de thuishaven van de in totaal veertien schepen van X-press Feeders uit Singapore. Dat meldt Port of Rotterdam.

09 juli '24 ( 7:15)

Veel minder cocaïne onderschept in zeehavens in eerste helft 2023

De douane heeft in de eerste zes maanden van dit jaar minder drugs in beslag genomen dan in dezelfde periode vorig jaar. Er is vooral fors minder cocaïne onderschept in Nederlandse zeehavens. Het gaat om 16.000 kilo, terwijl in het eerste half jaar van 2023 nog ruim 28.000 kilo werd gevonden. Voor de douane is dit een bewijs dat maatregelen om de import van drugs tegen te houden werken. Het zou hierdoor voor criminelen minder aantrekkelijk worden om drugs te smokkelen via Nederlandse havens.

05 juli '24 ( 6:50)

Iconen op het water in Het Scheepvaartmuseum tijdens Spelen

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam organiseert in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Watersportverbond (KNWV) en de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) tijdens de Olympische Spelen ‘Iconen op het water’. Daarover bericht Het Scheepvaartmuseum.

02 juli '24 ( 6:45)

Minder drukte voor Nederlandse zeehavens in 2023

De Nederlandse zeehavens hebben het vorig jaar een stuk rustiger gehad dan het jaar ervoor. Nagenoeg alle soorten goederen kwamen minder vaak via de zee binnen en verlieten ons land ook minder op die manier, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De Verenigde Staten wisten ondanks de stagnerende wereldeconomie wel veel meer goederen via de zee te leveren, waardoor dat land nu voor Nederlandse zeehavens de belangrijkste leverancier is.

01 juli '24 (10:00)

Visdeurbel bij Weerdsluis in Utrecht klinkt vaker dan ooit

De visdeurbel bij de Weerdsluis in Utrecht heeft afgelopen voorjaar fors meer belangstelling gehad en is veel vaker ingedrukt dan in voorgaande jaren. Vooral in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Brazilië keken veel mensen naar de beelden van de onderwatercamera op visdeurbel.nl.

26 juni '24 (19:00)

Dode door bedrijfsongeval bij Shell in havengebied Moerdijk

Door een ongeval op het terrein van Shell in Moerdijk is woensdag een persoon om het leven gekomen. Dat gebeurde rond 12.30 uur, meldt de politie. Volgens de Arbeidsinspectie is het slachtoffer bekneld geraakt onder een zwaar voorwerp. Het ging om een industriële schoorsteen.

25 juni '24 ( 9:04)

Geslaagde test bij noodaanlanding veerhaven Den Helder

Samen met Rijkswaterstaat heeft veerdienst TESO de noodaanlanding op het marineterrein van Den Helder getest en aangepast. Daardoor kunnen in het geval van een calamiteit in de reguliere veerhaven de veerboten van TESO blijven varen. Daarover bericht Rijkswaterstaat.

24 juni '24 (20:00)

Brussel wil Nederlandse vissers helpen met quota voor tong

Er is goede hoop dat Nederlandse vissers binnenkort meer tong mogen vangen dan eerder binnen de Europese visquota was afgesproken.

24 juni '24 ( 8:45)

In Kudelstaart overvaren man overleden

De 20-jarige man uit De Lier die zondag werd overvaren op de Westeinderplassen aan de Kudelstaartseweg in Kudelstaart, is overleden aan zijn verwondingen. Dat meldt de politie maandagochtend. Zondag hield de politie de bestuurder van de boot aan, een 21-jarige man uit Aalsmeer.

21 juni '24 (12:00)

Ondanks nieuwe regels daalt stifstofuitstoot zeevaart niet

De zeevaart stoot meer stikstof uit dan verwacht, ondanks strengere emissie-eisen voor nieuwe zeeschepen. Dat baart de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zorgen, omdat luchtvervuiling gezondheidsproblemen geeft bij mensen en slecht is voor het milieu. Stikstof slaat namelijk neer op water en land.