Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Rhine-Alpine Corridor moet eerste CO2-neutrale corridor van Europa worden

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Gedeputeerde Jeannette Baljeu van de provincie Zuid-Holland overhandigde vrijdag 3 december 2021 symbolisch het eerste exemplaar van de nieuwe Roadmap towards a carbon neutral Rhine-Alpine Corridor aan Pawel Wojciechowski, de Europese coördinator voor de Rhine-Alpine Corridor. Jeannette Baljeu, voorzitter van de Interregionale alliantie voor de Rhine-Alpine Corridor (EGTC): “Deze routekaart spreekt de ambitie uit dat de Rhine-Alpine corridor de eerste CO2-neutrale corridor van Europa wordt en koploper wordt in het vergroenen van transport en mobiliteit.” Dit meldt de provincie Zuid-Holland.
Europa kent in totaal negen transportcorridors. Gezamenlijke vormen deze corridors de basis voor een zogenaamd ‘kernnetwerk’ door alle 26 lidstaten met 94 Europese (binnen)havens, 38 luchthavens en 15.000 kilometer aan spoorlijnen die voor goederenvervoer en/of hoge snelheden zijn aangepast. De Rhine-Alpine is de drukste transportcorridor van Europa.
 

Klimaatdoelstellingen Green Deal

 
In de Roadmap beschrijft de Interregionale alliantie voor de Rhine-Alpine corridor welke specifieke stappen zij gaan zetten richting zero emissie transport voor alle vormen van vervoer en verduurzaming van de infrastructuur. Hierbij valt te denken aan nieuwe schone energiehubs en de transitie naar het gebruik van schone energie, zoals waterstof, in plaats van fossiele brandstoffen. Door het zetten van deze stappen levert de EGTC een belangrijke bijdrage aan het bereiken van de klimaatdoelstellingen, zoals vastgelegd in de Europese Green Deal, Fit for 55 en de herziening van het Europese Ten-T beleid. De roadmap van de EGTC Rhine-Alpine dient als proeftuin voor de EU en andere TEN-T-corridors.
 

Interregionale Alliantie Rhine-Alpine Corridor (EGTC)

 
De Interregionale Alliantie Rhine-Alpine Corridor EGTC is in 2015 opgericht en kent momenteel 26 leden - gemeenten, regio's en provincies, binnenhavens, zeehavens en een kamerorganisatie - uit de landen Zwitserland, Italië, Frankrijk, Duitsland, België en Nederland langs de corridor. Een samenwerking met al deze partners langs de Rhine-Alpine Corridor is tot op heden uniek. Sinds mei 2021 levert de provincie Zuid-Holland de voorzitter van de EGTC; gedeputeerde Jeannette Baljeu.
 
Door: Nationale Transportgids
01 december '23 (13:15)

Volledig elektrisch schip in gebruik genomen door Damen Shipyards

Scheepsbouwer Damen Shipyards heeft zijn nieuwste en volledig elektrische schip officieel in gebruik genomen. Volgens het bedrijf zorgt het schip voor een aanzienlijk lagere uitstoot tijdens het onderhoud van windparken op zee.

30 november '23 (11:57)

Grote cokevangst in haven van Rotterdam

De douane heeft woensdag in de haven van Rotterdam 976 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een lading bevroren sinaasappelsap afkomstig uit Brazilië en hebben een straatwaarde van ruim 73 miljoen euro, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

28 november '23 (15:45)

Haringvlietbrug nog maanden niet opengesteld voor scheepvaart

De openstelling van de Haringvlietbrug voor schepen die 13 meter hoog of hoger zijn, duurt maanden langer dan Rijkswaterstaat voorzag. De brug zou dit najaar weer functioneren, maar de waterbeheerder denkt dat de openstelling nu pas op 29 maart volgend jaar plaatsheeft, net voordat het recreatieve vaarseizoen weer begint. De brug is al sinds 1 januari van dit jaar buiten gebruik voor de scheepvaart.

23 november '23 (12:27)

Rechtszaak tegen schipper van zeilschip waar giek vanaf brak van start

De 49-jarige schipper die wordt verdacht van dood door schuld, staat vandaag voor de rechter. Op zijn historische zeilschip ‘Risico’ kwam vorig jaar augustus een 12-jarig meisje te overlijden nadat de giek afbrak en op haar viel. Dit meldt RTL Nieuws.

15 november '23 ( 6:00)

Douane verscherpt toezicht op haven Vlissingen na grote cokevondst

De douane heeft dinsdagavond een grote partij cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. Om hoeveel kilo het gaat, kan een woordvoerder van de douane niet zeggen. Maar volgens hem gaat het om "zeker meer dan honderden kilo's". Vanwege de vondst houden douane, politie en de marechaussee in de nacht van dinsdag op woensdag verscherpt toezicht in het havengebied.

02 november '23 (15:00)

Stilleggen Westerschelde wekt woede binnenvaartschippers

Koninklijke Binnenvaart Nederland is woedend dat het scheepvaartverkeer op de Westerschelde al in een vroeg stadium is stilgelegd vanwege de storm Ciarán. Volgens de brancheorganisatie was de maatregel niet nodig en zijn tientallen schippers door de beslissing zwaar gedupeerd.

02 november '23 (11:45)

Grote containerterminals Rotterdam gesloten tijdens storm

De haven van Rotterdam heeft alle grote containerterminals gesloten om storm Ciarán. In de kleinere terminals gaat de overslag van goederen voorlopig gewoon door.

31 oktober '23 (14:00)

Provincie Zuid-Holland trekt lering uit probleemveerdienst Maassluis-Rozenburg

De provincie Zuid-Holland heeft lessen getrokken uit alle perikelen rond de veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg. Gedeputeerde Jeannette Baljeu (water) schetst in een rapport van zo'n dertig pagina's hoe een herhaling hiervan voorkomen kan worden. "Laten we met zijn allen lering trekken uit de gebeurtenissen rondom het veer Maassluis-Rozenburg, zodat we situaties als deze in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen en we beter gesteld staan mochten ze zich toch voordoen", schrijft Baljeu aan Provinciale Staten.

30 oktober '23 (11:56)

Niels Vaessen vanaf 1 november nieuwe CEO van Heesen Yachts

Heesen Yachts uit het Brabantse Oss heeft per 1 november een nieuwe CEO. Niels Vaessen is sinds 2012 werkzaam bij de jachtbouwer, eerst als Finance Manager en een jaar later als CFO. Nu neemt hij het stokje over van Arthur Brouwer en gaat hij aan de slag als CEO. Dit meldt Heesen Yachts. 

26 oktober '23 (15:45)

Nederland moet veel schepen weer zelf gaan bouwen

Het kabinet moet ingrijpen om te voorkomen dat de scheepsbouwsector in Nederland verdwijnt. Gezant 'sectoragenda maritieme maakindustrie' Marja van Bijsterveldt wil dat Nederland weer een land van scheepsbouwers wordt, en denkt dat veel meer typen schepen weer op Nederlandse bodem kunnen worden ontworpen, gebouwd en onderhouden. Daar is nadrukkelijk wel regie door en steun van de overheid voor nodig, want doordat de overheid de afgelopen decennia scheepswerven amper heeft gesteund, zijn de problemen groot.