Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Eerste showroom voor private leaseboten geopend in Joure

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Eerste showroom voor private leaseboten geopend in Joure
Leaseboot opent maandag 6 december de eerste showroom voor het private leasen van boten in de Benelux. In het experience centre langs de A7 in Joure staan tachtig verschillende sloepen, tenders en consoleboten van zo’n twintig verschillende merken uitgestald, die allemaal geleased kunnen worden. Dit meldt Leaseboot. 

Leaseboot begon in maart van dit jaar als eerste in Nederland met het aanbieden van private lease voor boten. Initiatiefnemers Martijn Draaisma en Sander Verheul willen een eigen boot voor meer mensen toegankelijk en haalbaar maken door de financiële en operationele drempels weg te nemen. Tot nu toe was private lease vooral bekend in de autowereld. Voor boten bestond dit concept nog niet in Nederland. Volgens de twee past private lease van boten in de tijdgeest omdat mede in het kader van duurzaamheid en de circulaire economie het gebruik van producten belangrijker wordt dan het bezit. Bovendien biedt het in coronatijd meer mensen de kans om naar buiten te gaan en het water op te gaan.

Experience centre 

Naast het online platform, waar mensen hun eigen boot kunnen uitkiezen, wilde Leaseboot ook één centrale, fysieke plek creëren waar consumenten zelf kunnen voelen en zien welke boot het meest geschikt is voor hun wensen. Dat scheelt heel wat trips naar dealers in het land. Sander Verheul: "Het gaat ons erom dat de consument echt de juiste keuze maakt voor de juiste boot en kiest voor het concept wat het beste bij hem of haar past. Het experience centre is zoveel meer dan een gewone showroom. We hebben een unieke inspiratieplek neergezet, waar het hart van zowel nieuwe als ervaren watersportliefhebbers harder van gaat kloppen."

Het experience centre aan de Marconiweg 11 in Joure opent maandag 6 december om 10.00 uur officieel zijn deuren. Op woensdag 29 december volgt de feestelijke opening, waarvoor geïnteresseerden zich kunnen inschrijven. Daarbij worden de Corona-regels strikt in acht genomen. Het experience centre is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00-15.00 uur. Daarnaast is het mogelijk een afspraak buiten de reguliere openingstijden te plannen. Hiervoor kan op de website een afspraak voor gemaakt worden. Naast een fysieke afspraak is het mogelijk om een Zoom video meeting te plannen.

Operational lease 

Behalve consumenten, maken ook steeds meer zakelijke klanten, zoals verhuurbedrijven, gebruik van de mogelijkheid om boten te leasen. Voor hen biedt het bedrijf operational lease aan. Bij Leaseboot varen klanten voor een vast bedrag per maand en zijn naast het gebruik van de boot ook onderhoud, winterstalling, transport, verzekering en pechhulp inbegrepen. Net als bij leaseauto’s hoeven ze alleen een ligplaats voor de zomer en brandstof of elektriciteit zelf te regelen.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Leaseboot

12 juli '24 ( 8:56)

Eerste methanolschip van X-press Feeders gedoopt in Rotterdamse haven

In de haven van Rotterdam is deze week de Eco Maestro gedoopt. Dit is het eerste 'dual fuel' containerschip dat vaart op methanol. Rotterdam wordt de thuishaven van de in totaal veertien schepen van X-press Feeders uit Singapore. Dat meldt Port of Rotterdam.

09 juli '24 ( 7:15)

Veel minder cocaïne onderschept in zeehavens in eerste helft 2023

De douane heeft in de eerste zes maanden van dit jaar minder drugs in beslag genomen dan in dezelfde periode vorig jaar. Er is vooral fors minder cocaïne onderschept in Nederlandse zeehavens. Het gaat om 16.000 kilo, terwijl in het eerste half jaar van 2023 nog ruim 28.000 kilo werd gevonden. Voor de douane is dit een bewijs dat maatregelen om de import van drugs tegen te houden werken. Het zou hierdoor voor criminelen minder aantrekkelijk worden om drugs te smokkelen via Nederlandse havens.

05 juli '24 ( 6:50)

Iconen op het water in Het Scheepvaartmuseum tijdens Spelen

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam organiseert in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Watersportverbond (KNWV) en de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) tijdens de Olympische Spelen ‘Iconen op het water’. Daarover bericht Het Scheepvaartmuseum.

02 juli '24 ( 6:45)

Minder drukte voor Nederlandse zeehavens in 2023

De Nederlandse zeehavens hebben het vorig jaar een stuk rustiger gehad dan het jaar ervoor. Nagenoeg alle soorten goederen kwamen minder vaak via de zee binnen en verlieten ons land ook minder op die manier, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De Verenigde Staten wisten ondanks de stagnerende wereldeconomie wel veel meer goederen via de zee te leveren, waardoor dat land nu voor Nederlandse zeehavens de belangrijkste leverancier is.

01 juli '24 (10:00)

Visdeurbel bij Weerdsluis in Utrecht klinkt vaker dan ooit

De visdeurbel bij de Weerdsluis in Utrecht heeft afgelopen voorjaar fors meer belangstelling gehad en is veel vaker ingedrukt dan in voorgaande jaren. Vooral in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Brazilië keken veel mensen naar de beelden van de onderwatercamera op visdeurbel.nl.

26 juni '24 (19:00)

Dode door bedrijfsongeval bij Shell in havengebied Moerdijk

Door een ongeval op het terrein van Shell in Moerdijk is woensdag een persoon om het leven gekomen. Dat gebeurde rond 12.30 uur, meldt de politie. Volgens de Arbeidsinspectie is het slachtoffer bekneld geraakt onder een zwaar voorwerp. Het ging om een industriële schoorsteen.

25 juni '24 ( 9:04)

Geslaagde test bij noodaanlanding veerhaven Den Helder

Samen met Rijkswaterstaat heeft veerdienst TESO de noodaanlanding op het marineterrein van Den Helder getest en aangepast. Daardoor kunnen in het geval van een calamiteit in de reguliere veerhaven de veerboten van TESO blijven varen. Daarover bericht Rijkswaterstaat.

24 juni '24 (20:00)

Brussel wil Nederlandse vissers helpen met quota voor tong

Er is goede hoop dat Nederlandse vissers binnenkort meer tong mogen vangen dan eerder binnen de Europese visquota was afgesproken.

24 juni '24 ( 8:45)

In Kudelstaart overvaren man overleden

De 20-jarige man uit De Lier die zondag werd overvaren op de Westeinderplassen aan de Kudelstaartseweg in Kudelstaart, is overleden aan zijn verwondingen. Dat meldt de politie maandagochtend. Zondag hield de politie de bestuurder van de boot aan, een 21-jarige man uit Aalsmeer.

21 juni '24 (12:00)

Ondanks nieuwe regels daalt stifstofuitstoot zeevaart niet

De zeevaart stoot meer stikstof uit dan verwacht, ondanks strengere emissie-eisen voor nieuwe zeeschepen. Dat baart de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zorgen, omdat luchtvervuiling gezondheidsproblemen geeft bij mensen en slecht is voor het milieu. Stikstof slaat namelijk neer op water en land.