Suriname krijgt binnenkort bezoek van marineschip Zr. Ms. Pelikaan

Het Nederlandse marineschip Zr. Ms. Pelikaan brengt van donderdag tot en met 26 november een bezoek aan Suriname. In deze periode worden samen met de Surinaamse Kustwacht en het Surinaams Nationaal Leger enkele trainingen gehouden. Ook zal een detachement van het Nederlands marinepersoneel op 25 november meelopen in het traditionele defilé tijdens de viering van de Surinaamse onafhankelijkheid.

De komst van de Pelikaan komt voort uit de hernieuwde betrekkingen tussen Suriname en Nederland. Tijdens het recente bezoek van de vorige minister van Defensie Ank Bijleveld aan het Zuid-Amerikaanse land zijn er afspraken gemaakt over hernieuwde militaire samenwerking. Zo hebben vorige maand twee Surinaamse militairen vanaf Curaçao kennis gemaakt met de taken en de wijze van opereren door de Koninklijke Marine en de Kustwacht Caribisch Gebied.

Logistiek ondersteuningsschip

De Zr. Ms. Pelikaan is het logistiek ondersteuningsschip van de Koninklijke Marine in het Caribisch Gebied. Het schip ligt normaal in Willemstad op Curaçao. De laatste keer dat de Pelikaan Suriname bezocht was in 2010.

Door: ANP