Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veerdienst Wagenborg gaat aantal diensten van en naar Ameland flink inperken

Door ANP
schedule 3 min
Veerdienst Wagenborg gaat aantal diensten van en naar Ameland flink inperken
Passagiers van en naar Ameland kunnen de komende tijd veel minder vaak overvaren. Rederij Wagenborg Passagiersdiensten gaat het aantal veerdiensten vanaf dinsdag drastisch inperken. Wagenborg informeert zondag en maandag passagiers die een ticket hadden geboekt voor een overtocht die uitvalt, laat het bedrijf weten.

De beperking is volgens de rederij nodig omdat de vaargeul zo smal is geworden dat twee veerboten elkaar niet meer kunnen passeren. Wagenborg waarschuwde al een poos dat het bedrijf veel minder zou moeten gaan varen uit veiligheidsoverwegingen. De vermindering van het aantal afvaarten gaat in elk geval zes weken duren.

Versoberde veerdienst toegestaan

Vrijdag werd bekend dat het kabinet een versoberde veerdienst van en naar het Waddeneiland voorlopig toestaat, ondanks grote bezwaren daartegen van het gemeentebestuur en de ondernemers van Ameland. Wagenborg wijst al zeker een halfjaar op de snelle verzanding van de vaargeul, die dagelijks uitgebaggerd wordt. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) schreef vrijdag aan de Tweede Kamer dat ze begrip heeft voor de veiligheidsproblemen. Ze kondigde een onderzoek aan naar mogelijke oplossingen voor het probleem, dat zes weken gaat duren.

Toerisme

De Amelandse ondernemersvereniging OPA vreest de gevolgen van de beperkte veerdienst voor het toerisme, net nu het zomerseizoen voor de deur staat. Het gemeentebestuur voorziet naast de gevolgen voor de economie ook ernstige hinder voor de eilanders, die nu veel minder vaak naar de vaste wal en terug kunnen. Wagenborg noemt dat "heel vervelend, maar het is overmacht." Het bedrijf zal extra vroege en late afvaarten in de tijdelijke dienstregeling opnemen.

29 september '23 (11:22)

Strafrechtelijke vervolging Harlinger schipper vanwege dood Haagse scholiere

Een 49-jarige schipper uit Harlingen wordt strafrechtelijk vervolgd voor zijn rol bij de dood van een 12-jarige scholiere. De man wordt verweten dat de giek van zijn zeilschip in zodanig slechte staat verkeerde dat deze afbrak. Daarbij kwam het meisje uit Den Haag om het leven. Het fatale ongeluk gebeurde tijdens een schoolreisje op de Waddenzee eind augustus vorig jaar.

21 september '23 (12:07)

Opnieuw verlies voor Nederlandse kottervisserij

De Nederlandse kottervisserij heeft opnieuw een financieel zeer slecht eerste halfjaar gedraaid. Naar schatting komt het totale verlies uit op 12 miljoen euro, becijferde Wageningen University & Research (WUR). In de eerste helft van vorig jaar bedroeg het verlies 19 miljoen euro.

19 september '23 ( 9:07)

Tankopslagbedrijf Vopak verkoopt drie terminals in haven van Rotterdam

Tankopslagbedrijf Vopak verkoopt drie terminals voor chemische producten in de haven van Rotterdam. Met die verkoop aan investeringsfonds Infracapital is een bedrag van 407 miljoen euro gemoeid. Vopak had in februari al gezegd te kijken naar de strategische opties voor de terminals.

19 september '23 ( 8:51)

Onderhoud aan brug tussen Halfweg en Zwanenburg: informatiebijeenkomst

Van november 2023 tot maart 2024 krijgt de brug Halfweg een flinke onderhoudsbeurt. Deze brug bevindt zich tussen de Oranje Nassaustraat in Halfweg en de Dennenlaan in Zwanenburg en is de belangrijkste schakel die beide dorpen met elkaar verbindt. Daarover bericht de gemeente Haarlemmermeer.

18 september '23 (11:07)

Cruiseschepen kunnen volgend jaar niet aan- en afmeren in Arnhem

Cruiseschepen kunnen volgend jaar niet aan- en afmeren in Arnhem. De Gelderse hoofdstad is gewoonlijk een vaste opstapplaats voor cruises over de Rijn naar Duitsland en Zwitserland. Maar omdat er nu zes schepen aan de kade zijn afgemeerd voor de opvang van asielzoekers en vluchtelingen, en omdat de Rijnkade versterkt moet worden, is er in 2024 geen plaats over voor cruiseschepen. De gemeente verwacht dat het probleem in 2025 voorbij is, schrijft burgemeester Ahmed Marcouch in een brief aan de raad.

15 september '23 (13:22)

Minderheid gedupeerde reizigers veerdienst Holland Norway Lines valt onder garantiefonds

Slechts een minderheid van de gedupeerde passagiers van Holland Norway Lines kan de kosten voor hun geboekte reis vergoed krijgen vanuit het garantiefonds SGR. Dat verwacht de curator van de failliete veerdienst, Hans Silvius. Hij is nog bezig met de volledige analyse van alle gegevens rond het bankroet van de aanbieder van ferrycruises naar Noorwegen, maar verwacht dat "slechts een beperkte groep onder SGR kan claimen".

08 september '23 (13:07)

Vrachtschip Fremantle Highway moet half oktober Eemshaven verlaten

De laatste van de ruim 3700 auto's die zich aan boord bevonden van het vrachtschip Fremantle Highway zijn deze week van boord gehaald. "We hebben het schip weer overgedragen aan de eigenaar", zegt een woordvoerder van bergingsbedrijf Boskalis, dat mede belast was met het verwijderen van de lading van het schip.

07 september '23 (16:37)

Justitie eist in hoger beroep drie tot vijf jaar cel voor havenbrand in Limburg

Voor het hof in Den Bosch zijn donderdag celstraffen van drie tot vijf jaar geëist tegen drie mannen die verdacht worden van het veroorzaken van een grote havenbrand in het Limburgse Ohé en Laak op 10 december 2014. De drie zouden volgens de advocaat-generaal betrokken zijn bij branden in drie woonboten. Het Openbaar Ministerie (OM) was onder meer in hoger beroep gegaan omdat een van de verdachten, Henk V., in 2018 door de rechtbank was vrijgesproken van betrokkenheid.

05 september '23 (14:07)

Faillissement Holland Norway Lines: tienduizenden reizigers de dupe

Zo'n 75.000 mensen die een overtocht naar Noorwegen hadden geboekt bij Holland Norway Lines zijn de dupe van het faillissement. Dit zegt curator Hans Silvius van de rederij, die maandag failliet ging. Silvius kan niet zeggen of en hoe klanten gecompenseerd worden.

05 september '23 (13:52)

Groot offshorewindproject voor Boskalis in Polen

Boskalis gaat aan de slag met een groot windmolenproject voor de kust van Polen in de Oostzee. De Nederlandse baggeraar en maritiem dienstverlener gaat daarbij kabels aanleggen. Boskalis spreekt van een "groot contract" wat volgens het bedrijf betekent dat er meer dan 300 miljoen euro mee is gemoeid.