Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Realisatie nieuwe brug in het Limburgse Itteren vertraagd

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De realisatie van de nieuwe Brug Itteren over het Julianakanaal in de provincie Limburg loopt minimaal 1 jaar vertraging op. Het betreft zowel de beoogde start van de realisatie in 2022 als de beoogde oplevering van de nieuwe brug eind 2024. Dit meldt Rijkswaterstaat.

De reden voor de vertraging zijn de twee hogedrukgasleidingen die onderdeel uitmaken van de huidige brug en waarvoor een nieuwe kruisingsmogelijkheid met het Julianakanaal gevonden moet worden. Hiervoor wordt een aanvullend onderzoek uitgevoerd. De verwachting is dat het uitzetten en uitvoeren van een dergelijk onderzoek minimaal één jaar duurt.

De uitkomst van het onderzoek heeft mogelijk ook effect op het ontwerp van de nieuwe brug, het daarmee samenhangende wegontwerp en het aanbestedingsproces. Hierdoor zal de nieuwe brug niet zoals verwacht eind 2024 gereed zijn.

Huidige brug

Brug Itteren is 85 jaar oud en niet meer berekend op de huidige verkeersbelasting. Om de brug open te houden voor al het verkeer heeft Rijkswaterstaat in 2015 een staalplatenconstructie op het wegdek aangebracht met daarop zogenoemde barriers. De staalplatenconstructie ontlast de betonvloer en de barriers beschermen de zwakke zijkanten van de brug.

Tot de bouw van de nieuwe brug wordt de tijdelijke maatregel in stand gehouden. Rijkswaterstaat blijft zich inspannen om de bereikbaarheid via de oude brug in stand houden. Wanneer nodig worden er nog aanvullende maatregelen genomen aan de huidige constructie met bijbehorende verkeersregeling.

Door: Nationale Transportgids

16 april '24 ( 7:28)

Aanleg CO2-transport en -opslagproject Porthos van start

De aanleg van de infrastructuur van het CO2-transport en -opslagproject Porthos is na een voorbereidingsperiode zichtbaar van start gegaan. Zaterdag 13 april 2024 vond de eerste boring plaats. Daarbij maakte de boor een boorgat onder de zeewering op de Maasvlakte. Dat meldt Port of Rotterdam.

16 april '24 ( 7:23)

Flevolands project Groot onderhoud bruggen en sluizen officieel afgerond

Afgelopen week is het project 'Groot onderhoud bruggen en sluizen' officieel afgerond. Provincie Flevoland heeft gedurende bijna zes jaar elf sluizen en dertien bruggen in de provincie gemoderniseerd. Daarmee was een bedrag van zeventig miljoen euro gemoeid. Daarover bericht Provincie Flevoland.

08 april '24 (19:30)

Bloomberg: scheepsbouwer Damen mag Duitse marineschepen bouwen

De Nederlandse scheepsbouwer Damen heeft een Duitse miljardenorder voor de levering van in ieder geval twee grote marineschepen binnengesleept, zogeheten fregatten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Leden van het Duitse parlement moeten nog instemmen met het investeringsplan voor de strijdkrachten, met een totale waarde van ongeveer 7 miljard euro.

05 april '24 ( 7:27)

Grootscheepse controle in Rotterdams havengebied

Dinsdag 2 april 2024 zijn 's ochtends tijdens een grote integrale verkeers- en transportcontrole in het Rotterdamse havengebied 54 voertuigen uitgebreid gecontroleerd. Daarbij werden bekeuringen uitgedeeld. Dat meldt Politie.nl.

04 april '24 (22:15)

Havenbedrijf Rotterdam vindt grote kerncentrale op Maasvlakte niet logisch

De Rotterdamse haven is geen voor de hand liggende locatie voor een grote kerncentrale. Dat betoogt Havenbedrijf Rotterdam in een brief over de plannen voor twee nieuwe kerncentrales van de regering. Naast het Zeeuwse dorp Borssele is de Eerste Maasvlakte bij het Rijk in beeld als plaats voor een nieuwe centrale.

02 april '24 ( 6:48)

Twee enorme pijlers geplaatst in Zoutdam IJmuiden

Zondag 31 maart 2024 is de grote hijsoperatie om de twee pijlers van Zoutdam IJmuiden in het Binnenspuikanaal van het sluizencomplex IJmuiden te plaatsen met succes afgerond. Dat meldt Rijkswaterstaat.

29 maart '24 ( 7:36)

Eerste Paasdag eerste afvaart veerdienst Hoeksveer

Zondag 31 maart 2024 (Eerste Paasdag) opent Glupo om 09.45 uur het nieuwe vaarseizoen van het Hoeksveer. De eerste retourreis van deze veerdienst tussen Berghaven, Hoek van Holland en FutureLand/Rotterdam Maasvlakte wordt door een blaasorkest voorzien van een muzikale noot. Daarover bericht Port of Rotterdam.

26 maart '24 ( 8:44)

Zeehavenpolitie houdt vier verdachten aan in Heerhugowaard

In samenwerking met de politie in Noord-Holland heeft de Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant vrijdag 22 maart 2024 vier personen aangehouden in Heerhugowaard. Dat meldt Politie.nl.

25 maart '24 (11:45)

Onderzoek van OVV naar dodelijk ongeluk cruiseschip in Caribisch gebied

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) doet onderzoek naar een ongeluk op een cruiseschip van Holland America Line, waarbij vrijdag twee bemanningsleden om het leven zijn gekomen. Er zijn twee OVV-medewerkers afgereisd naar het Caribisch gebied, waar het ongeluk gebeurde, laat de raad weten.

25 maart '24 (10:15)

Recordomzet voor baggeraar Van Oord

De Rotterdamse baggeraar Van Oord heeft vorig jaar een recordomzet geboekt en zag de winst meer dan verdubbelen. Het bedrijf zegt dat de markten gestaag aan het stabiliseren zijn na een aantal "uitdagende" jaren.