Stevinsluizen Afsluitdijk wegens onderhoud eind september dicht

Rijkswaterstaat werkt van zaterdag 18 september tot en met woensdag 29 september aan het Stevincomplex in de Afsluitdijk bij Den Oever. Tijdens het werk worden de sluizen en bruggen niet bediend. De vaarweg is gestremd. Het vaarwegverkeer kan omvaren via het Lorentzcomplex. Dit meldt Rijkswaterstaat.

De werkzaamheden zijn vooral gericht op het verbeteren van de betrouwbaarheid van de bruggen en sluizen. Hiervoor worden onder meer sensoren aangebracht, nieuwe bedieningssoftware geïnstalleerd en nieuwe camera’s opgehangen en aangestuurd. De nieuwe camera’s geven de bedienaar een beter zicht op het schutten, waarbij ook de nieuwe keersluis te zien is.

Hinder en omleidingen voor de scheepvaart

De scheepvaart moet rekening houden met volledige stremming van de Stevinsluizen van zaterdag 18 september 06:00 uur tot 29 september 22:00 uur. Met uitzondering van donderdag 23 en vrijdag 24 september, want tijdens deze twee etmalen worden de sluizen en bruggen gewoon bediend. Deze twee dagen zijn wel ingepland als reservetijd om eventuele resterende werkzaamheden af te ronden.

Tijdens de stremming wordt er niet geschut en kunnen de bruggen niet bewegen. Het scheepvaartverkeer kan omvaren via het Lorentzcomplex. Dit levert extra vaartijd op. Houd bovendien rekening met extra drukte en daardoor langere wachttijden bij de Lorentzsluizen.

Wegverkeer

De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor het wegverkeer. De snelweg A7 over de Afsluitdijk is van dinsdagnacht 28 september 19:00 uur tot woensdagochtend 29 september 05:00 uur afgesloten voor wegverkeer. Het wegverkeer wordt omgeleid via de Houtribdijk N307 en de Flevopolder.

Afhankelijk van het verloop van de werkzaamheden kan de stremming of afsluiting korter of langer duren. Ga voor actuele informatie naar de website Vaarweginformatie.

Door: Nationale Transportgids