Logo_rnl_logo_social

De man die vorig jaar juli een fataal speedbootongeluk veroozaakte voor de kust van Zouteland is afgelopen vrijdag veroordeeld tot 200 uur taakstraf. Door snel, onvoorzichtig en onoplettend te varen, veroorzaakte hij een aanvaring met een rubberbootje waarin een 15-jarig meisje en haar stiefbroer zaten. Het meisje overleefde de klap niet. Naast de taakstraf  moet de man ook smartengeld betalen aan de ouders van het slachtoffer. Dit meldt de rechtbank Amsterdam.

 

De nu 35-jarige man voer vorig jaar met hoge snelheid weg en had daardoor onvoldoende zicht op wat er om hem heen op het water gebeurde. De rechtbank rekent het de man aan dat hij ondanks de drukte op het strand geen oog had voor zwemmers en andere recreanten in het water. 

Na de fatale aanvaring met het rubberbootje werd geconstateerd dat de man onder invloed was van alcohol. "Alcohol en verkeer, ook op het water, is geen goede combinatie", zo oordeelde de rechtbank.

Onherstelbaar leed

De man heeft groot en onherstelbaar leed veroorzaakt bij de nabestaanden van het meisje, zo liet de rechtbak weten. De rechtbank is zich er van bewust dat welke straf zij ook oplegt, daarmee het verdriet en het verlies van de nabestaanden niet kunnen worden goedgemaakt. 

De rechtbank heeft in de uitspraak ook rekening met de impact van de aanvaring op de man. "Hij zal moeten leven met het besef dat hij schuldig is aan een dodelijk ongeval", aldus de rechtbank. De verdachte liet tijdens de zitting weten zich verantwoordelijk te voelen voor het overlijden van het meisje en heeft spijt en medeleven aan de nabestaanden betuigd.

Door: Nationale Transportgids