Haven Moerdijk: eerste halfjaar meer schepen en goederen

Het afgelopen half jaar deden 8 procent meer schepen de haven van Moerdijk aan dan in het eerste half jaar van 2020 toen er nog sprake was van krimp. Het aantal goederen dat overgeslagen werd, steeg eveneens met 8 procent. Dit meldt Port of Moerdijk.

Ferdinand van den Oever, directeur van het Havenbedrijf Moerdijk, verklaart de groei uit de prima draaiende economie van dit moment. ,,Het gaat in alle branches heel erg goed. Wij zien het niet alleen aan de scheeps- en overslagcijfers, maar ook aan de belangstelling van bedrijven om zich hier te vestigen, zowel op het Industrial Park als op het Logistiek Park waar DSV nu als eerste neerstrijkt. Het vertrouwen in de economie is groot.”

Opstoppingen

Maar tegelijkertijd waarschuwt Van den Oever voor een paar flinke hobbels die verdere groei behoorlijk kunnen temperen. ,,Vanuit onze haven wordt veel op Engeland gevaren en we merken dat het steeds moeilijker wordt om containers weer terug in Nederland te krijgen. Veel goederen blijven noodgedwongen op de terminals achter, in plaats van dat ze met vrachtwagens naar de distributiecentra of rechtstreeks naar winkels worden gebracht. Dat leidt tot opstoppingen op de terminals in de Engelse havens.”

Door: Nationale Transportgids