Bootverhuurplatform Click&Boat verwacht veelbelovend vaarseizoen

Click&Boat, het grootste online bootverhuurplatform van Europa, ziet bootverhuur continu groeien en is optimistisch over het seizoen 2021, zowel in Nederland als op buitenlandse bestemmingen. Dit meldt Click&Boat.

Ondanks dat april 2020 voor Click&Boat 45 procent minder boekingen betekende ten opzichte van dezelfde maand in 2019, heeft het "Airbnb van de zee" succes weten te behouden. Click&Boat sloot 2020 namelijk af met een stijging van 30 procent van het aantal boekingen door Nederlandse gebruikers. Een ongekende groei die zich in de eerste maanden van 2021 voortzette en die belooft om komende zomer nog heel wat meer Nederlanders naar het water te brengen.

Bootverhuur speelt in op nieuwe behoeften

Click&Boat biedt 40.000 boten te huur aan in meer dan 60 landen, waarvan Nederland de zevende grootste vloot heeft. Zo’n groot aanbod boten speelt in op de trend van lokaal toerisme.

"Een vakantie op een boot beantwoordt perfect aan de toegenomen behoefte van de mensen aan vrijheid, natuur en veiligheid. Reizigers kunnen tijdens hun vaartocht veel verschillende bestemmingen ontdekken, weg van de drukte. Bovendien is het niveau van hygiëne aan boord erg hoog, in overeenstemming met de nieuwe normen”, aldus Edouard Gorioux, oprichter van Click&Boat.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Click&Boat