Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

'North Sea Port Talent’ gaat werkzoekenden en bedrijven bij elkaar brengen

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Onder de vlag ‘North Sea Port Talent’ wordt een aantal nijpende noden op de arbeidsmarkt in het havengebied aangepakt. Werkzoekenden en vacatures dienen elkaar beter te vinden. Het project krijgt de steun van Europa. Dit meldt North Sea Port.

Ondanks de coronacrisis blijft het voor ondernemingen in het grensoverschrijdende havengebied North Sea Port - goed voor 100.000 banen - een uitdaging om (technische) vacatures in te vullen. Het gaat onder meer om technici voor productieprocessen, bedrijfsanalisten ICT, technici voor industriële automatisering en machineoperatoren. Het project ‘North Sea Port Talent’ zal daarop een antwoord bieden. De opzet is de kloof tussen werkzoekenden en vacatures in het havengebied weg te werken: werkgevers, werkzoekenden en werkenden vinden op één plaats alle informatie over vacatures en opleidingen.

Vacatures beter bekendmaken

Het project experimenteert in de eerste plaats met manieren om vacatures beter bekend te maken, met extra focus op technische profielen. Jongeren zijn een belangrijke doelgroep. Zo komen er acties om middelbare scholen te laten kennismaken met het havengebied en de bedrijven in het havengebied van North Sea Port.

Daarnaast wordt ook ingezet op vacaturegericht opleiden: mensen bijscholen in functie van een specifieke baan. Een aantal bedrijven zal ook experimenteren met innovatief rekruteren. Tot slot onderzoekt het project ook de oprichting van een ‘mobipunt’, waar verschillende vervoersmodi kunnen samenkomen.

Europese steun

North Sea Port Talent is een grensoverschrijdende samenwerking van de Stad Gent, het havenbedrijf North Sea Port, Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB), Provincie Oost-Vlaanderen, Dethon en de gemeente Terneuzen. Het krijgt de steun van Europa en loopt tot 31 december 2022.

Door: Nationale Transportgids

23 februari '24 ( 8:15)

Veel hogere verzekeringspremies voor vrachtschepen Rode Zee

De verzekeringspremies voor vrachtschepen in de Rode Zee zijn de afgelopen maanden omhooggeschoten door de aanvallen van Jemenitische Houthi-rebellen. De kosten voor containervervoer over zee, die al onder druk stonden door de stijgende vrachttarieven en langere alternatieve handelsroutes, lopen daardoor verder op.

21 februari '24 (11:35)

Eerste chemicaliëntanker met ondersteunende windvoortstuwing

Rederij Chemship heeft haar eerste schip met Wind Assisted Ship Propulsion in gebruik genomen. Daarmee is MT Chemical Challenger wereldwijd gezien de eerste chemicaliëntanker die met ondersteunende windvoortstuwing gaat varen. Dat meldt Port of Rotterdam.

20 februari '24 (13:30)

Havenbaas Rotterdam: situatie Rode Zee nu geen gevolgen voor overslag

Topman Boudewijn Siemons van Havenbedrijf Rotterdam verwacht niet dat de situatie in de Rode Zee dit jaar effect heeft op de totale overslag in de Rotterdamse haven. Dat is mits de situatie daar niet verergert, benadrukt hij bij de presentatie van de jaarcijfers van de grootste haven van Europa.

19 februari '24 ( 9:51)

Marine vaart uit naar Noorwegen voor grootste NAVO-oefening

Twee schepen van de marine vertrekken maandag richting het noorden van Noorwegen om daar deel te nemen aan de oefening Nordic Response. Dat is een onderdeel van Steadfast Defender, de grootste NAVO-oefening sinds de Koude Oorlog.

16 februari '24 (11:00)

Douane vindt zeventig kilo cocaïne in Rotterdamse haven

De douane heeft woensdag 70 kilo cocaïne gevonden in de Rotterdamse haven, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. Het gaat om een vondst van 50 kilo en een van 20 kilo. Beide partijen werden gevonden tussen fruit. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

15 februari '24 (16:45)

Rotterdamse haven kan volgens Deltalinqs niet zonder arbeidsmigranten

De haven van Rotterdam kan niet zonder arbeidsmigranten. Dat zegt Victor van der Chijs, voorzitter van Deltalinqs, de ondernemersvereniging voor bedrijven in het havengebied. Het is volgens hem "ontzettend lastig" voldoende mensen aan te trekken om de duizenden vacatures in de haven te vervullen. "Nederland moet ook in de toekomst arbeidsmigranten blijven verwelkomen."

15 februari '24 ( 8:30)

Grote brand bij raffinaderij Esso in Botlekgebied

In een gebouw op het terrein van de Esso-raffinaderij in het Rotterdamse Botlekgebied is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken. Een woordvoerster van de veiligheidsregio spreekt van een zeer grote brand en de brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt om het vuur aan de Botlekweg te bestrijden.

12 februari '24 (13:30)

Rijn bij Lobith minder boven NAP dan verwachting Rijkswaterstaat

De Rijn bij Lobith komt minder hoog te staan dan Rijkswaterstaat eerder verwachtte. Volgens de dienst bereikt de rivier in de loop van maandag bij Lobith het hoogste punt van 12,74 meter boven NAP. Eerder verwachtte Rijkswaterstaat nog dat de waterstand ruim boven de 13 meter boven NAP zou komen. Dat het water minder hoog komt te staan, komt doordat het de afgelopen dagen in het Duitse stroomgebied van de Rijn minder heeft geregend dan verwacht.

09 februari '24 (13:05)

Harbour Run 2024: hardlopen door havengebied Rotterdam

Zondag 6 oktober 2024 kunnen hardloop- en havenfans hun hart ophalen. Deze dag biedt een obstacle run door het Rotterdamse havengebied deelnemers flinke uitdagingen. Dat meldt Port of Rotterdam.

08 februari '24 (15:47)

Man overleden na val uit heistelling bij Waalhaven

Bij de Waalhaven in Rotterdam is vanochtend een man uit de lift van een heistelling gevallen toen die stelling omviel. Reanimatie mocht niet meer baten. De man is overleden. Dat meldt omroep Rijnmond.