Concordia Damen voltooit casco nieuw riviercruiseschip

Concordia Damen heeft de bouw van de casco voltooid van de nieuwste toevoeging aan de vloot van A-ROSA Flussschiff, een van Europa's toonaangevende exploitanten van riviercruises. In de volgende fase van de bouw wordt het schip vervoerd naar Damen Shipyards Gorinchem in Nederland waar Concordia Damen de afbouw zal uitvoeren. Dit meldt Concordia Damen. 

Met een lengte van 135 meter en een breedte van 17,7 meter, zal het vierdeks schip 140 hutten krijgen, variërend van tweepersoonskamers tot gezinskamers, waardoor het qua passagiersaantallen het grootste schip is dat op de Rijn vaart. De meeste hutten hebben een eigen balkon en accommodatie met aparte woon- en slaapgedeeltes. Andere gezinsvriendelijke voorzieningen zijn onder meer een kinderspeellounge en een zwembad, evenals een groter zwembad voor alle leeftijden op het zonneterras. Het restaurant krijgt ook een apart eetgedeelte voor kinderen.

E-Motion-schip

Opdrachtgever A-ROSA omschrijft zijn nieuwbouw als een 'E-Motion'-schip en zal worden uitgerust met een hybride voortstuwingssysteem inclusief een emissievrije batterijaandrijving. Er zal een dieselmotor worden gebruikt om te varen, maar bij het binnenkomen en verlaten van de haven schakelt het schip over op een elektrische motor aangedreven door de batterij voor emissievrij varen.

De oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2022.

Door: Nationale Transportgids