Bergingsteam Boskalis maakt Eemslift Hendrika vast aan sleepboot

Het bergingsteam van Boskalis heeft het stuurloze Nederlandse vrachtschip Eemslift Hendrika onder controle gekregen. Er is een sleeplijn gelegd met de zware sleepboot Normand Drott waardoor het schip kan worden weggehouden van de Noorse kust, meldt een woordvoerder van Boskalis.

De Eemslift Hendrika was op 12 kilometer afstand van de Noorse kust toen de sleepverbinding woensdagavond tot stand kwam. Het schip raakte maandag in moeilijkheden door een schuivende lading en maakte daardoor slagzij in een onstuimige zee met metershoge golven. De bemanning werd van boord gehaald. Stuurloos en zonder werkende hoofdmotor dreef het af op de Noorse kust. De Eemslift Hendrika, eigendom van rederij Amasus Shipping in Delfzijl, was vanuit het Duitse Bremerhaven op weg naar de Noorse havenplaats Kolvereid.

Slecht weer

Boskalis kreeg het bergingsteam woensdagavond aan boord van het vrachtschip. Eerder op de dag kon de helikopter die het gespecialiseerde personeel naar het schip moest brengen niet opstijgen door het slechte weer.

Het Nederlandse Boskalis was vorige week betrokken bij een succesvolle bergingsoperatie in het Suezkanaal.

Door: ANP