Havenbedrijf laat eigen vloot onderhouden door Shipyard Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam heeft een contract gesloten met Shipyard Rotterdam B.V. voor het onderhoud van de complete vloot van het Havenbedrijf. Het gaat om in totaal 16 schepen. Onder andere zeven incidentbestrijdingsvaartuigen – patrouilleboten met bluscapaciteit – en de Nieuwe Maze, de representatiecatamaran van het Havenbedrijf krijgen onderhoud door het bedrijf. Dit meldt Port of Rotterdam. 

Het nieuwe contract is de succesvolle afronding van een transitie op de werf van alles zelf onderhouden met eigen monteurs en een technische dienst naar integrale uitbesteding van de werkzaamheden. "De transitie past in het beleid van het Havenbedrijf om werk dat niet behoort tot onze kerntaken uit te besteden aan externe specialisten. Wij zijn blij dat Shipyard Rotterdam het onderhoud gaat verzorgen. Deze werf is gelieerd aan KRVE Rotterdam Boatmen, vroeger bekend als de Roeiers en al jaren een betrouwbare partner in de haven", aldus Boudewijn Siemons, COO van het Havenbedrijf. 

Over Shipyard Rotterdam

Shipyard Rotterdam B.V. is gelieerd aan de KRVE Rotterdam Boatmen en ShoreTension B.V. De werf stond voorheen bekend als Merwelands Jachtbouw Rotterdam BV en is al jaren de huiswerf van de KRVE. Het bedrijf is gevestigd op Rotterdam Heijplaat, Heijplaatweg 7. 

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Port of Rotterdam / Ries van Wendel de Joode