Groot onderhoud aan steigers en geleidewerken bij tien Zeeuwse sluizen

Rijkswaterstaat gaat binnenkort aan de slag met het renoveren van steigers en geleidewerken in maar liefst tien Zeeuwse voorhavens. Het gaat om het controleren en conserveren van de constructies, het vervangen van onderdelen door duurzamer materiaal. Op die manier wordt de levensduur verlengd met ten minste 25 jaar. Dit meldt Rijkswaterstaat.

"We gaan vanaf medio april 2021 aan de slag bij de Kreekraksluizen, Vluchthaven Tholen en sluiscomplex Hansweert. Later volgen ook de voorhavens van de Bergsediepsluis, Grevelingensluis, Katse Heule, Postbrug, Vlakebrug, Slaakbrug Tholen en de Zandkreeksluis", vertellen uitvoerder Gerard Visser en omgevingsmanager Eline de Witte van aannemer De Klerk.

Kan weer jaren mee

"In deze voorhavens bereiken verschillende onderdelen het einde van hun levensduur. Met name de beschermlaag van steigers en geleidewerken is aan vervanging toe. Je ziet vooral aan de windkant dat de verflaag hier wat dunner wordt. Daarom verwijderen we de huidige laag en brengen we een nieuwe aan, die weer jaren mee kan."

De werkzaamheden duren tot 2023. De uitvoering van het werk is erop gericht om hinder zoveel mogelijk te beperken.

Door: Nationale Transportgids